Leto s princeznami z rozprávky Frozen

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
09. aug'17

Aj vám príde, že je vonku príliš horúco na letné hry v prírode? Skúste svojich drobcov schladiť  pozeraním krásnej kreslenej rozprávky Frozen Ľadové kráľovstvo. Vybrali sme pre nich najkrajšie hračky s tematikou Frozen v ľadovo modrých a fialových odtieňoch, ktoré im budú robiť spoločnosť nielen po zvyšok leta.

Srdcia malých dievčatiek po celom svete si po Hello Kitty a Medveďovi a Máši získala ďalšia krásna rozprávka. Zoznámte sa so sestrami Elsou a Annou, horalom Kristoffom, jeho sobom Svenom či zábavným snehuliakom Olafom. Kreslený film Frozen Ľadové kráľovstvo vznikol na základe predlohy dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena a jeho známej Snehovej kráľovnej. Nádherné vizuálne spracovanie a neopakovateľná atmosféra ľadovej krajiny, spolu s hlavnými postavami, spravili z rozprávky piaty najúspešnejší film všetkých dôb.

Hlavnými hrdinkami filmu sú princezné – mladšia Anna a staršia Elza, ktorá ovláda mágiu a silou myšlienky dokáže vyčarovať kusy ľadu alebo snehovú fujavicu. Pri hre mladšiu Annu omylom zraní. Annu našťastie uzdraví dobrý troll, ale vymaže jej zároveň spomienky na sestrinu mágiu. Odvtedy sa sestry spolu nehrávajú a Elsa strávi celé roky zatvorená vo svojej komnate, aby nikoho ďalšieho nezranila.

V deň svojich narodenín, keď má byť korunovaná za kráľovnú, vyjde jej tajomstvo na povrch a Elsa uväzní kráľovstvo Arendelle do ľadového kúzla. Rozhodne sa preto utiecť do divočiny, kde si vytvorí ľadový zámok a vyčaruje ľadové šaty.

Frozen Ľadové kráľovstvo

Keď dobro a láska zvíťazia

Okatá a nebojácna princezná Anna sa rozhodne svoju sestru nájsť, spoločnosť jej robia drsný horolezec Kristoff a jeho verný sob Sven, ktorý sa správa ako psík. Na svojej ceste sa stretávajú s najvyššími veľhorami sveta, mýtickými trollmi aj vtipným snehuliakom Olafom, ktorý sníva lete. Keď sa konečne všetci dostanú k ľadovému zámku, Elsa omylom zasiahne sestričku Annu do srdca a tá začne zamŕzať.

Zachrániť ju môže jedine prejav naozajstnej lásky. Bude ním bozk od Kristoffa, objatie od Hansa, ktorý si ju chcel vziať a ktorého Anna nechala v kráľovstve Arendelle, alebo prejav citu od niekoho úplne iného? Nechajte sa prekvapiť. Napovieme vám len, že v rozprávke sa okrem klasických motívov ako spoznávanie pravej lásky, magické čary a dôležitosť rodiny objavuje aj nie veľmi typický motív sesterskej lásky.

Čo ste o Ľadovom kráľovstve (možno) nevedeli:

  • snímka získala dvoch Oscarov, za najlepší animovaný film a za najlepšiu pieseň Let It Go,
  • pesničky a hudobné pasáže filmu zaberajú 24 minút,
  • kulisy rozprávky tvorí nórska krajina a jej kultúra, ktorá sa v kreslených filmov Disney doteraz nevyskytovala,
  • film bol inšpirovaný rozprávkou Snehová kráľovná od Hansa Christiana Andersena, odkazom na tohto spisovateľa sú aj mená postáv – Hans, Kristoff a Anna,
  • Elsin nádherný ľadový hrad vytváralo až 50 animátorov,
  • Frozen sa dočkalo krátke animovaného pokračovania, ktoré bolo v kinách premietané spolu s novým filmovým spracovaním Popolušky – Frozen Fever (Oslava v Ľadovom kráľovstve) má 7 minút a kráľovná Elsa v ňom pripravuje narodeninovú oslavu pre princeznú Annu,
  • Frozen bude mať svoje celovečerné pokračovanie a budú na ňom pracovať rovnakí tvorcovia, ako na prvom filme.

Detská šmykľavka Frozen Smoby

Smoby smyklavka frozen modra

Detská šmykľavka s Annou a Elzou je vhodná pre všetky deti už od 2 rokov, ponúka 90 cm dlhú plochu na šmýkanie a navyše z nej jednoducho vytvoríte tobogán. Stačí pripojiť hadicu a vaše deti sa môžu tešiť z domáceho aquaparku. Schodíky majú protišmykovú úpravu a sú bezpečné aj pre bosé a mokré nožičky. Vďaka UV ochrane zostane šmýkačka krásna po dlhú dobu. Viac šmýkačiek nájdete v kategórii šmykľavky.

Kolobežka pre deti Frozen Smoby dvojkolesová

kolobežka frozen modrá

Detská dvojkolesová kolobežka Smoby je vďaka svojej nízkej váhe vhodná pre každé dieťa od 5 rokov. Kolobežka pre deti má pevnú kovovú konštrukciu a ľahký hliníkový rám. Riadidlá kolobežky sú mäkké a príjemné na dotyk. Kolobežka pre deti sa ľahko skladá a dá sa jednoducho prenášať.

Dieťa si ju preto môže vziať kamkoľvek so sebou. Kolobežka Smoby obsahuje ložiská triedy 5, čo zaručuje ich plynulý dojazd, podobnú dobu točenia všetkých koliesok a absolútne tichý chod. Jej nosnosť je do 50 kg. Viac kolobežiek pre deti nájdete v kategórii kolobežky.

Detská trojkolka Frozen - Ľadové kráľovstvo Be Move Smoby

Smoby trokolka ladove kralovstvo

Detská trojkolka Smoby je vhodná pre všetky malé princezné už od 15 mesiacov. Obsahuje odnímateľnú vodiacu rúčku, vďaka ktorej môžete kontrolovať pohyb svojho dieťaťa. Trojkolka je stabilná a vyrobená z kvalitných materiálov. V pohodlnom sedadle sa bude vašej malej Elze sedieť príjemne.

Vaša princezná určite ocení trblietky na zadnej torbe, ktoré sa na slniečku krásne trblietajú. Vo vyklápacej torbe si navyše môže odviezť hračky. Viac trojkoliek s motívom Frozen nájdete v kategórii trojkolky.

Hračky s motívom Frozen