Farmárske pyré s prepeličím mäsom

1 min
06. júl'21
Tráviaci systém detí je veľmi citlivý a ešte nie je pripravený na jedlá, ktoré dospelí znášajú úplne bez problémov. Kombinácia ľadového šalátu a prepeličieho mäsa nezaťažuje žalúdok detí a je veľmi ľahko stráviteľná. Prepeličie mäso dokonca obsahuje 2,5-krát viac vitamínov A, B1 a B2 ako kuracie mäso a môže sa popýšiť 5-krát vyšším obsahom fosforu, draslíka a železa.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 150 g ľadového šalátu
  • 60 g zemiakov
  • 10 g prepeličieho mäsa
  • ¼ bielej cibule
  • trochu masla
Postup

Šalátové listy opláchnite, zemiaky ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na menšie kocky. Prepeličie mäso a cibuľu takisto nakrájajte a spolu so zemiakmi a šalátom vložte do parného variča. Do nádržky vlejte vodu po úroveň 3 a nechajte variť. Na záver všetky ingrediencie s trochou masla rozmixujte a ak je to potrebné, pre dosiahnutie požadovanej konzistencie dolejte trochu vody.

Šéfkuchárov tip

Ak viete, že vaše dieťatko ťažšie trávi cibuľu, vložte ju do sitka na bylinky a zvyšné suroviny rozmixujte bez cibule.