Tipy na hračky pre EKO maminy

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
05. nov'16

Možno sa na vás okolie baví, možno vás nechápe. Vy však viete, že idete svojou cestou a že je správna. Snažíte sa produkovať menej odpadu, dopestovať si vlastnú zeleninu či dodržiavať princípy kontaktného rodičovstva. Keď príde reč na hračky, tie musia byť tiež v súlade s vašou životnou filozofiou.

Nálepka eko či bio matky sa u nás niekedy používa v negatívnom význame. V skutočnosti sa za ňu vôbec nemusíte hanbiť, teda pokiaľ vaša filozofia nezaváňa fanatizmom či extrémnymi názormi. Pre tento štýl ste sa možno rozhodli z racionálnych dôvodov, možno na základe zlých skúseností s tradičnými postupmi. Nech je to ako chce, stále platí, že treba počúvať svoj vnútorný hlas a ujasniť si pre a proti.

7 znakov toho, že ste EKO matka:

  • zažili ste alternatívny pôrod, prípadne ste po pôrode zjedli svoju placentu,
  • nepoužívate jednorazové plienky, nahrádzate ich bavlnenými plienkami alebo fungujete na bezplienkovej metóde,
  • kojíte tak dlho, ako sa dá,
  • zaujímate sa o kvalitu a zloženie potravín, uprednostňuje doma vypestované ovocie a zeleninu,
  • sladkosti z obchodu vaše dieťa neochutná prvé roky svojho života (tajné kŕmenie u svokry sa neráta),
  • šatkujete a dodržiavate princípy kontaktného rodičovstva,
  • zaujímate sa nielen o to, čo dá vaše dieťa do úst, ale aj akými materiálmi je obklopené.

Ak ste sa našli aspoň v štyroch zo siedmich bodov, gratulujeme vám, ste EKO matka :)

Zdravé bývanie

Každý rodič chce pre svoje deti len to najlepšie. Preto neustále hľadáme lepšie alternatívy. Medzi ne patria aj zdravé materiály, ktorými sa bude dieťa obklopovať. Ak by sme mali ísť do hĺbky, mali by sme začať konceptom zdravého bývania. V domoch zo slamy a hliny však dnes býva málokto a tieto alternatívne materiály a postupy sú pre bývanie v byte neuplatniteľné.

Jednoduchým krokom k zdravšiemu bývaniu je drevená podlaha namiesto dlažby, laminátu, vinylu či linolea. Zdravými materiálmi môžete dieťa obklopiť aj v detskej izbe. Pozrite si našu ponuku ekologických hračiek od renomovaných značiek Janod, Educa, BIG a Smoby.

Drevené kocky Kubix – 100 Blocks Janod stavebnica

Drevené kocky Kubix Janod

Janod  drevené kocky Kubix – 100 Blocks sú pekná drevná hračka vhodná pre deti od 2 do 6 rokov. Detská drevená stavebnica je tvorená 100 kockami a poslúži deťom na učenie sa farieb a tvarov, tiež na rozvoj priestorového a logického myslenia.

Najekologickejšie hračky

Tradícia drevených hračiek je veľmi dlhá. Už starí remeselníci verili, že láska a energia vložené do dreva pri jeho opracovaní budú pozitívne pôsobiť na tých, ktorí si tieto výrobky kúpia. Drevené hračky sú jedinečnou ekologickou alternatívou hračiek, hrávajú sa s nimi už celé generácie.

Hračky v našom internetovom hračkárstve sú vyrobené z dreva  vyťaženého zo zodpovedne obhospodarovaných lesov, ktoré je označené certifikátom FSC (Forest Stewardship Council).

Detská spoločenská hra Labyrinth Alphabet Game Janod 

Janod spoločenská hra Labyrinth

Drevená spoločenská hra Labyrinth Alphabet Game je vhodná pre deti od 4 do 7 rokov. Je tvorená niekoľkými doskami, na ktorých sú zobrazené rôzne obrázky s názvami v angličtine a francúzštine. Deti si tak zábavným spôsobom môžu rozširovať svoju slovnú zásobu v cudzom jazyku. 

Ľahká dostupnosť prírodného materiálu

Zaujímavou vlastnosťou dreva je jeho antiseptickosť – ničí baktérie, to však platí len o dreve bez povrchovej úpravy. Ďalšou výhodou tohto prírodného materiálu je jeho ľahká dostupnosť a spracovateľnosť, navyše sa dá recyklovať.

Výber drevených hračiek je dnes bohatý, deti si veľmi rýchlo obľúbia drevené autíčkakocky, postavičky, zvieratká, hudobné nástroje či roztomilé drevené dekorácie. Hračky z dreva sú výbornou alternatívou nielen pre každú EKO maminu, ale pre každého rodiča, ktorý chce dopriať dieťaťu to najlepšie.

Puzzle Santoro Gorjuss Purfect Love Educa 1000 dielov

Puzzle Santoro Educa

Puzzle Santoro Gorjuss Purfect Love od španielskeho výrobcu Educa obsahuje až 1 000 dielikov s obľúbeným dievčenským motívom Santoro Gorjuss. Dieliky puzzle sú vyrobené z kvalitného kartónu, ktorý je pevný a odolný. 

Detské drevené hračky