Dusená ryba s krémovým cuketovým pyré

1 min
26. mar'25
Je načase deťom ukázať nové chute! Nevýrazná cuketa v tomto recepte je zvýraznená chuťou ryby, no najmä jedinečnou chuťou kôpru. Ten je skvelým zdrojom vápnika, pôsobí antibakteriálne a organizmus chráni pred voľnými radikálmi a karcinogénmi. V kombinácii s rybou, ktorá je bohatá na omega-3 mastné kyseliny, deťom naservírujete výživné a chutné jedlo.
Počet porcií
 1
Ingrediencie
  • 20 g filety z merlúzy (alebo inej podobnej ryby)
  • 260 g mrazenej cukety
  • 100 g zemiakov
  • kôpor
  • kúsok masla
Postup

Zemiaky ošúpte, opláchnite pod tečúcou vodou a nakrájajte na malé kocky. Do nádržky parného variča vlejte vodu po úroveň 3, pridajte zemiaky, mrazenú cuketu a rybu (uistite sa, že je dôkladne vykostená) a uvarte. Udusenú zeleninu a rybu sceďte a rozmixujte s kúskom masla. Ak je to potrebné, prilejte vodu a znovu premixujte. Servírujte posypané s nadrobno nasekaným kôprom.

Sú vaše deti v období nekonečnej zvedavosti a pýtajú sa, odkiaľ pochádzajú ryby? Keď prostá odpoveď "z vody" nestačí, ukážte im, ako sa dostanú na tanier. Pomôcť môže hračkárska rybárska udica alebo rybársky stolík. Hrou sa toho deti predsa naučia najviac.