5 drevených outdoor hračiek do každej záhrady

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
18. máj'21

Nadčasové drevené hračky dokážu potešiť každú generáciu detí. Výnimkou nie sú ani hračky z dreva od nemeckého výrobcu Eichhorn, ktoré u detí prebudia vzťah k prírode. Prinášame vám tipy na 5 krásnych drevených hračiek nemeckej značky Eichhorn, ktoré naštartujú nekonečnú detskú fantáziu a vytiahnu na čerstvý vzduch aj toho najväčšieho leňocha. Ste pripravení na poriadnu dávku zábavy?

Drevené hračky sú hračky s dušou, ktoré dýchajú a vnášajú do každodenných hier osobitú energiu prírody. Sú trvácne, ekologické a pri správnej starostlivosti odolajú zubu času rovnako ako plastové hračky. Nič sa nevyrovná dotyku s drevom, ktoré je voňavé a pri pohľade na letokruhy a fascinujúcu kresbu odráža minulosť prírodného materiálu. Potešte deti hračkami z dreva, ktoré ich zabavia a naučia mnoho nového.

Drevený lis na kvety Herbal Outdoor Leaf Press

Vytváranie herbárov je v mnohých školách ešte vždy súčasťou hodín prírodovedy. Vďaka lisu na kvety Herbal Outdoor Leaf Press od značky Eichhorn vaše deti objavia čaro tejto činnosti ešte skôr. Drevený lis vhodný pre deti od 6 rokov si musia drobci najprv poskladať, čo však nie je žiadna veda. Do lisu, medzi kartónové podložky, následne vložia rôzne kvety či listy, ktoré nazbierajú na prechádzke a zlisujú ich. Súčasťou sady sú aj farby a štetec, takže deti si môžu drevený lis ozdobiť podľa vlastnej fantázie.

Práca s dreveným lisom už v ranom veku u detí prebúdza vzťah k prírode, ktorá nás obklopuje po celý život. Počas dotyku s drevom, ale aj s rôznymi rastlinami deti skúmajú nové povrchy a zdokonaľujú si hmat. No nielen ten - formuje sa ich osobnosť, zvyšuje mozgová aktivita, prebúdza sa kreatívne a abstraktné myslenie a v neposlednom rade rozširujú svoje vedomosti o novú oblasť botaniky.

Dreveny lis eichhorn blog

Drevená hojdačka Wooden Baby Swing Outdoor

Súčasťou každej poriadnej záhrady musí byť bez debaty kvalitná hojdačka, ktorá deťom prinesie dlhé chvíle smiechu, ale aj pohybu. Hojdačka z brezového dreva má nosnosť 20 kg a jednoducho ju upevníte na strom alebo na preliezačku. Hojdačka má klasický tvar, ktorý si z detstva pamätajú aj rodičia, nechýba jej povrchová úprava a, samozrejme, ohrádka, ktorá deťom zabezpečí maximálnu bezpečnosť.

Veľkou výhodou je nízka hmotnosť hojdačky a tiež jej konštrukcia, ktorú môžete bez ťažkostí zbaliť do auta a vziať so sebou na chatu, k starým rodičom či dokonca na dovolenku k moru. Hojdanie na hojdačke predstavuje skvelú zábavu pre každé dieťa už od útleho veku, pričom táto aktivita dôkladne precvičí celé telo, ale aj myseľ, pretože deti sa musia naučiť aj to, ako sa samy rozhojdať a ako vlastne hojdačka funguje, keď ich nehojdajú rodičia.

Hojdacka eichhorn blog

Drevený úľ pre včely Outdoor Bee House

Včely zohrávajú v našich životoch neuveriteľne dôležitú úlohu a bez ich existencie by ľudstvo nedokázalo prežiť. Starostlivosť o včely je však veľmi náročná, no aj vy doma môžete spolu s deťmi prispieť svojou troškou a zabezpečiť včielkam domov. Včelí úľ Outdoor Bee House od Eichhorn bude domovom pre divé včely a čmeliaky a je len a len na vašich deťoch, ako tento domček zariadia a ozdobia.

Súčasťou sady na výrobu dreveného úľa pre včely sú farby a štetec, pomocou ktorých deti vdýchnu lipovému drevu nový život. Deti pri tejto činnosti zapoja svoju kreativitu, prebudia fantáziu a ozdobia svetlé drevo svojimi maľbami. Na poličky domčeka potom stačí uložiť rôzny prírodný materiál, do ktorého sa včely a iný hmyz nasťahujú. Najlepšie poslúžia šišky, duté stonky rastlín, tenšie konáre s vyvŕtanými otvormi, ale aj tehla s komôrkami.

Dreveny ul eichhorn blog

Drevené kŕmidlo pre vtáčiky Outdoor Feeding House

Život a najmä veselé štebotanie do vašej záhrady prinesie aj drevené kŕmidlo pre vtáčiky Outdoor Feeding House. Podobne ako lis na kvety a domček pre hmyz, aj kŕmidlo je pripravené na to, aby ho deti ozdobili a dali priestor svojmu kreatívnemu mysleniu. V tvorivej sade deti objavia jedno kŕmidlo, farby a štetce, takže sa môžu okamžite pustiť do maľovania.

Hotové kŕmidlo potom stačí zavesiť na strom alebo ho niekam položiť, nasypať krmivo a čakať na prvých návštevníkov. Prílet vtáčikov bude skutočným prírodným divadlom, počas ktorého budú deti pozorovať, ako sa vtáčiky kŕmia. Zároveň sa tak ako aj pri drevenom lise na kvety naučia rozoznávať rôzne druhy operencov a zistia, že každý druh nielen inak vyzerá, ale aj inak spieva.

Krmitko eichhorn blog

Drevené záhradné lehátko Outdoor Kids Sunchair

A po toľkej práci konečne prichádza čas na odpočinok! Relax a pohodu si deti užijú na lehátku Outdoor Kids Sunchair s kvalitnou drevenou konštrukciou a textilným poťahom s pásikavým vzorom. Záhradné lehátko je vyrobené z bukového dreva a má nosnosť až 40 kg. Je však ľahké a dá sa veľmi rýchlo zložiť, takže deti si ho môžu v prípade potreby presunúť na slniečko, alebo do tieňa.

Maximálny komfort deťom zabezpečí aj možnosť nastaviť lehátko do troch úrovní. Drevené ležadlo so zeleno-bielym poťahom bude skvelým doplnkom každej záhrady a vaše deti si vďaka nemu užijú zábavu v záhade ešte o niečo viac.

Lehatko eichhorn blog

Prekrásne a nadčasové drevené hračky Eichhorn ani po rokoch nestratia svoju hodnotu a potešia aj ďalšiu generáciu. Nehovoriac o tom, že hračky z bukového, brezového či lipového dreva deti ešte viac priblížia k prírode a zároveň pomôžu zlepšiť ich manuálne zručnosti a technickú predstavivosť.