Dokonalé valentínky, ktoré zvládnu aj deti

  Kategórie: Výchova,
3 min
12. feb'18

Sviatok zamilovaných je tu čo nevidieť! Každý rok na nás pri tejto príležitosti v nákupných centrách číhajú srdiečka, rozkošné plyšové hračky a kartičky s venovaním plné lásky. Práve valentínky vyrábajú deti aj v školách či škôlkach a potom nimi niekoho potešia. Máme pre vás pár jednoduchých návodov, podľa ktorých pomôžete deťom vyrobiť dokonalé valentínky aj doma.

Dostať nápad niekedy trvá veľmi dlho. Aj preto sme za vás našli originálne valentínske kartičky či pozdravy, ktoré hravo zvládne aj dieťatko. Niektoré s vašou pomocou, niektoré úplne samo. Ručne vyrábané pozdravy potešia najviac, pretože tým dávate milovanému najavo, že ste si na tom dali záležať.

Jednoduchá skladačka

Jednoduchá skladačka

Túto jednoduchú valentínku zvládne dieťatko aj samo v priebehu niekoľkých minút. Najdôležitejšie je pri tom vedieť, ako zložiť papier. Samozrejme, že môžete vyrobiť len jednoduchú valentínku v podobe zatváracieho srdiečka. Farebný papier preložte ako harmoniku a na celú užšiu plochu nakreslite srdiečko. Vystrihnite vrchnú a spodnú časť srdiečka, bočné strany sa musia aspoň trochu dotýkať. Na každú časť srdiečka môže vaše dieťatko niečo napísať a obdarovaný to bude po kúsku odkrývať.

Srdiečka s krídelkami

Srdiečka s krídelkami

Pokračujeme jedným z jednoduchých nápadov. Z bieleho hrubého papiera alebo výkresu si vystrihnite väčšie srdiečko a z farebného, ideálne červeného alebo ružového o trochu menšie. Prehnite obe srdiečka na polovicu a v mieste, kde sa vám ohli ich zlepte. Stačí tenká vrstva kvalitného lepidla na papier, aby lepidlo nevytieklo na srdiečka. Môžete pridať ďalšie vrstvy a nezabudnite na srdiečko napísať pekné venovanie alebo niečo nakresliť.

Srdiečková výšivka

Srdiečková výšivka

Hoci sa to na prvý pohľad zdá, táto valentínka nie je ani zďaleka taká náročná. Vezmite si výkres (alebo aj kartón) a vystrihnite z neho veľkosť, akú chcete mať. Potom si naň nakreslite ceruzkou srdiečko a nakreslenú čiaru nahusto vybodkujte. Vezmite si hrubšiu farebnú nitku alebo tenkú bavlnku a ihlou prevlečte cez dve dierky. Zo zadnej strany na nitke spravte uzlík a prevliekajte ďalej cez všetky dierky krížom-krážom a nakoniec zase zauzlite. A krásna vyšívaná valentínka je na svete!

Malý vankúšik

Valentínske vankúšiky

Aj s touto valentínkou zrejme deťom budete musieť trošku pomôcť. Potrebujete k tomu látku, nitku a niečo čím vankúšik vyplníte. Ak chcete, aby bol vankúšik aj praktický, zašite do neho namiesto vaty bylinky, najlepšie levanduľu. Podobne ako pri predchádzajúcich valentínkach, aj tu budete potrebovať obkresliť srdiečko na látku a vystrihnúť ho dvakrát. Opatrne kúsky látky zošite, ale nechajte si priestor na to, aby ste mohli vankúšik naplniť. Keď tak urobíte, zošite aj zvyšok a vankúšik je na svete.

Každý nápad si môžete prispôsobiť podľa seba, zjednodušiť ho či práve naopak, niečím ho ešte dotvoriť. Je len na predstavivosti vášho dieťatka, ako si s valentínkou poradí. Nič to však nemení na to, že vlastnoručne vyrábané valentínske kartičky potešia oveľa viac ako tie kúpené.