Dobrodružstvo so Smoby začína: Objavte dobrodružnú dráhu Adventure Course

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
22. mar'22

Viete, čo vyláka všetky deti v najbližších týždňoch na čerstvý vzduch? Správne odpovede sú hneď dve - blížiace sa jarné počasie spolu s teplejšími slnečnými lúčmi a parádna novinka z dielne obľúbeného výrobcu hračiek Smoby. S nadšením vám predstavujeme perfektný prírastok v rodine Smoby - dobrodružnú dráhu Adventure Course, vďaka ktorej bude radosť z hry na čerstvom vzduchu priam hmatateľná.

Pripravte sa na vlny smiechu, radosti a zábavy. Presne to totiž vypukne na každej záhrade po rozložené dobrodružnej dráhy Adventure Course od renomovaného francúzskeho výrobcu hračiek Smoby. Farebná dobrodružná dráha zaručí neustály prísun zábavy, zaručene zaženie nudu a pohltí všetky deti od dvoch rokov. Ešte stále neviete, o čom hovoríme? Zoznámte sa s horúcou novinkou Smoby!

Štyri chodníčky, štyri oporné body, množstvo prepojení a kombinácií, ktoré prinášajú nekonečnú zábavu. Dobrodružná dráha Adventure Course ponúka deťom od 2 do 6 rokov takmer neobmedzené množstvo príležitostí na precvičovanie motorických schopností, posilnenie svalstva, zlepšenie stability a koordinácie celého tela, ale aj reflexov a priestorového vnímania. Na prvý pohľad jednoduché “chodníčky” dajú priestor aj kreativite a fantázii. Čo všetko deti s dobrodružnou dráhou Adventure Course zažijú?

Dievča a dobrodružná dráha Smoby

Nekonečné možnosti zábavy

Dobrodružná dráha Adventure Course rodičom možno pripomenie obľúbenú detskú hru “zem je láva”, ktorej princíp bol jednoduchý - nevkročiť na zem (podlahu, koberec, trávu) a presúvať sa iba po vyvýšených plochách, teda po gauči, nábytku, vankúšoch… Dráha Adventure Course umožňuje deťom kráčať po vyvýšených chodníkoch a oporných bodoch, pričom deti využívajú svoju šikovnosť a každou hrou sa zlepšujú.

Dráha vyrobená technológiou Blow Moulding pozostáva z pevných a odolných plastov, je chránená anti UV filtrom a jednotlivé diely sú protišmykové. Deti však bude skôr zaujímať maximálna dĺžka 3,5 metra a fakt, že na ne čakajú rôzne úrovne obtiažnosti, stúpajúci či klesajúci terén a prekonávanie prekážok. Deti sa môžu zabávať samostatne alebo v tímoch, môžu utvárať dvojice a súťažiť proti sebe. Dobrodružná dráha ponúka deťom viaceré tréningové a súťažné aktivity:

  • vytvorenie dráhy, po ktorej musí dieťa čo najrýchlejšie preliezť po kolenách, pričom sa nesmie nohou dotknúť zeme;
  • státie na opornom bode na jednej nohe a udržiavanie rovnováhy, prípadne skákanie z jedného oporného bodu na druhý, až do cieľa;
  • prekonávanie dráhy 2 deťmi, pričom prvé vedie druhé, ktoré má zatvorené oči a ruky má položené na pleciach prvého dieťaťa;
  • prekonávanie dráhy pospiatky;
  • prekonávanie dráhy s rozpaženými rukami, pričom sa dieťa pohybuje po dráhe bokom;
  • prekonávanie dráhy s ľubovoľnou prekážkou umiestnenou na dráhe.

Zábava sa však nemusí skončiť poskladaním štyroch chodníkov a oporných bodov. Pri zakúpení viacerých dobrodružných dráh môžete chodníčky rozširovať prakticky donekonečna, až kým sa váš interiér alebo exteriér nepremení na bludisko plné zábavy a detskej radosti. Skákanie, lezenie na kolenách, chôdza naslepo, pospiatky, bokom s rozpaženými rukami, na jednej nohe, prekonávanie prekážok a iné možnosti hry deti perfektne zabavia a prispejú k upevňovaniu sociálnych väzieb, zlepšeniu komunikačných schopností a zdravému sebavedomiu.

Dobrodružná dráha a chlapec

Prebúdza zmysly a podporuje zdravý pohyb

Dráha plná dobrodružstva prebúdza zmysly, a to dokonca aj hmatové. Povrch chodníkov aj oporných bodov je totiž rôzny - tvoria ho všelijaké vystupujúce tvary, ktoré pri každom kroku rozvíjajú a stimulujú hmatovú citlivosť detských chodidiel. Chôdza po tomto povrchu bude zároveň skvelým relaxačným cvičením, pretože na chodidlách je množstvo nervových zakončení. V neposlednom rade treba spomenúť, že každý krok po úzkom chodníku preverí, ako sú na tom deti s udržiavaním rovnováhy. Tá sa však bude počas každej hry na dobrodružnej dráhe Adventure Course iba zlepšovať.

Chodníčky dobrodružnej cesty si deti môžu poskladať do ľubovoľného tvaru a už pri tejto aktivite sa začína zábava. Budú si vaši drobci preverovať svoje schopnosti na chodníkoch uložených v tvare štvorca? Alebo to bude trojuholník, či dokonca iný, originálnejší tvar? Budú súčasťou chodníčkov aj oporné kamene alebo budú tieto body slúžiť ako prekážka? Bude dobrodružná dráha rovná alebo bude terén klesať, poprípade stúpať? Všetky tieto zábavné aktivity vnesú do detských dní zdravý pohyb, ktorý je pre správny rast detí nevyhnutný.