Kuchynky, ktoré môžu deťom závidieť aj dospelí

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
25. nov'21

Detské kuchynky už dávno nie sú jednoduché hračky s niekoľkými hrncami, sporákom a základným riadom. Moderné kuchynky pre deti sú vernou kópiou skutočných kuchýň, vydávajú rôzne zvuky a majú prvotriedne spotrebiče. Zároveň čerpajú inšpiráciu z najnovších interiérových trendov a sú krásnym doplnkom každej detskej izby. Čo robí z detskej kuchynky hračku, ktorú by malo mať doma každé dieťa?

Deti sa mimoriadne rady motajú v kuchyni. Chcú vedieť, čo sa varí v tom hrnci, prečo to všetko tak prská a buble, zaujíma ich, ako chutia rôzne ingrediencie a aký je to pocit dotknúť sa múky alebo vypracovaného cesta na chutný koláč, ktorý práve mama pečie. Snažia sa dostať do všetkých skriniek a určite ste po deťoch neraz upratovali všetky hrnce a kuchynské pomôcky porozťahované po celej kuchyni.

Hra v skutočnej kuchyni však môže byť pre deti aj nebezpečná. Ostré nože a vidličky či horúce hrnce a panvice na sporáku by mali byť mimo dosahu tých najmenších. Deti však zábava v kuchyni nesmierne láka, preto si každý malý kuchár a kuchárka zaslúži svoju vlastnú detskú kuchynku. Jedinečné kuchynky v našej ponuke môžu deťom závidieť aj dospelí. Sú odrazom najnovších dizajnových trendov a inšpirované sú skutočnými kuchyňami. Čo všetko v sebe nesú kuchynky pre deti v našej ponuke?

Vstavané spotrebiče

Do detských kuchyniek už netreba dokupovať takmer žiadne spotrebiče. Varné systémy pre deti ponúkajú všetko potrebné podobne ako skutočné kuchynské systémy, počnúc sporákom, rúrou na pečenie aj chladničkou. Detským kuchynkám nechýba ani umývačka riadu, kávovar či dokonca stroj na výrobu sódy a dávkovač ľadu. Elektronické kuchynky majú navyše rôzne zvukové efekty, ktoré dokonale simulujú reálne situácie a znásobujú tak detskú radosť z varenia a pečenia fiktívnych pokrmov. Kuchynskí pomocníci sú štýlovo zabudovaní vo vnútri kuchynky a majú moderné dizajnové stvárnenie. Mnohé kuchynky sú navyše spojené s reštauráciou alebo kaviarňou, kde deti objavia ďalšie hravé doplnky - platobný terminál a pokladňu.

Reštaurácia s elektronickou kuchynkou Chef Corner Restaurant Smoby

Elektronická kuchynka a reštaurácia v jednom je skvelým príkladom toho, ako šikovne dokážu dizajnéri do detskej kuchynky zakomponovať viaceré spotrebiče. Reštaurácia a kuchynka Chef Corner Restaurant od Smoby disponuje viacerými efektami a má skvelé elektronické funkcie. Jej súčasťou je rúra na pečenie, chladnička, varná doska, kávovar, elektronická pokladňa, čítačka kariet a dokonca aj smartfón.

Kuchynka Chef Corner Restaurant Smoby

Rozkladacie prvky

Každá kuchyňa nemá dostatok priestoru na rozsiahlu linku či varný ostrov uprostred. Čoraz viac dizajnérov a výrobcov preto uvádza na trh kuchyne s flexibilnými prvkami, ktoré sa dajú v prípade potreby vysúvať alebo rozkladať. Je to praktické a výhodné najmä v menších priestoroch, pretože pracovnú plochu zväčšíte len vtedy, keď sa venujete príprave jedla. Takéto funkcie ponúkajú aj niektoré detské kuchynky, ktoré sa dajú prispôsobiť akémukoľvek priestoru, čiže roztiahnuť alebo, naopak, zložiť do kompaktnejšieho tvaru.

Oblé línie a retro dizajn

Retro comeback hlási nielen odevný priemysel, ale aj interiérový dizajn a kuchyne s nožičkami zažívajú v posledných rokoch naozaj veľký návrat. Pripomínajú retro kabinety zo 60. rokov a každému interiéru dodajú ten správny šmrnc. Navyše sú veľmi praktické, pretože pod nožičkami ľahšie utriete všetok prach a špinu, takže vaše ratolesti sa môžu realizovať aj pri hre na upratovanie. Súčasné kuchyne pre „veľkých“ sa však neboja ani jemných oblých línií. Ľudia ich majú radi, lebo v priestore pôsobia mäkko a príjemne. Detské kuchynky s oblými hranami zároveň zvyšujú bezpečnosť vašich najmenších, pretože ich chránia pred poranením pri hre.

Kuchynka s tečúcou vodou Tefal Evolutive Smoby

Štýlová kuchynka Tefal Evolutive Smoby vás presvedčí o tom, že detské kuchynky s oblými líniami sú vkusné a navyše maximálne bezpečné. Kuchynka Smoby, ktorú môžete v priebehu niekoľkých minút prispôsobiť výške detí, môže svojim dizajnom bez problémov konkurovať moderným kuchynským systémom. Oblé tvary, nadčasová sivá farebná kombinácia a jedálenský kútik na nožičkách sú odrazom originálneho francúzskeho štýlu a vaše deti si túto kuchynku okamžite zamilujú.

Kuchynka Tefal Evolutive Smoby

Široká paleta farieb

Ani vo svete dospelých už dávno neplatí, že kuchynské linky musia mať jednofarebné dvierka. Výrobcovia sa radi hrajú s rôznymi, často aj kontrastnými odtieňmi alebo odlišnými materiálmi. Detské kuchynky nasledujú tento trend a ponúkajú efektné kombinácie farieb základného tela linky a skriniek či poličiek. Detičkám to zároveň poskytuje lepšiu orientáciu v priestore, keďže skrinky vizuálne vystupujú do popredia. Pracovné dosky zasa zvyknú mať neutrálne farby bielej, svetlosivej či tmavošedej, navodzujúce dojem antikora, kameňa či keramiky.

Prístup z viacerých strán

Súčasné kuchyne svojím vyhotovením lákajú ľudí, aby v nich trávili oveľa viac času. Príprava jedla sa sústreďuje okolo varného ostrova, ktorý je umiestnený v strede miestnosti a prístupný zo všetkých strán, takže sa sem pohodlne zmestí aj viac ľudí. Kuchyne sa preto stávajú srdcom domu, kde sa stretáva celá rodina a všetci členovia sa môžu podieľať na príprave jedla. Podobne sú navrhované aj dnešné kuchynky pre deti. Mnohé z nich majú 360-stupňovú hraciu plochu, vďaka čomu sa tu bez problémov zahrá aj viac drobcov naraz. Kým jeden krája, druhý môže vysmážať mäsko na panvičke a tretí obsluhovať espresso kávovar. V takejto kuchynke majú všetci o zábavu postarané.

Elektronická kuchynka Tefal Studio 360° XXL Bubble Smoby

Kuchynka Tefal Studio 360° XXL Bubble od Smoby je dôkazom toho, že deti nemusia mať prístup ku kuchynke limitovaný iba z jednej strany. Elektronická kuchynka v tvare písmena L umožňuje deťom prístup zo všetkých strán, vďaka čomu sa v nej pohodlne zahrá viacero detí naraz. Nechýba ani bohaté príslušenstvo, množstvo spotrebičov a samozrejmosťou sú detaily starostlivo prispôsobené detským rúčkam.

Kuchynka Tefal Studio XXL Smoby

Pustite sa do varenia