Ako stráviť s najmenšími dovolenku doma?

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
19. aug'16

Ak sa toto leto nechystáte k moru či do hôr, alebo na iný výlet, ale plánujete zostať s deťmi doma, určite si kladiete otázku, aký program svojim najmenším vymyslieť. Máme pre vás niekoľko tipov, ako  drobcov zabaviť a spestriť im chvíle oddychu v rodinnom kruhu.

Dovolenky v zahraničí sú skvelou príležitosťou, ako spolu s deťmi zmeniť prostredie, odpútať sa od každodenným starostí a dokonale zrelaxovať. Každý však nemá možnosť odísť so svojou rodinou na týždeň či dlhšie do cudzej krajiny, či už kvôli pracovným povinnostiam, zdravotným problémom alebo finančnému rozpočtu. Ďalším úskalím bývajú zatvorené škôlky počas letného obdobia. To môže skomplikovať situáciu najmä rodičom tých drobcov, ktorí sú príliš malí na to, aby mohli ísť napríklad do detského tábora.

Detské hry doma

Základom je vyhnať nudu

Neverili by ste, ale predstava pobytu v neznámej „exotickej“ krajine, navyše s nedostatkom vhodných aktivít a hračiek, môže byť z pohľadu dieťatka oveľa nezáživnejšia ako čas strávený v známom prostredí s obľúbenými hračkami. Ak sa postaráte o to, aby mali drobci čo robiť, môžu aj doma prežiť nezabudnuteľné chvíle.

Pamätajte si, že deti, a najmä tie malé, potrebujú každodenné stimuly na to, aby rozvíjali svoje schopnosti, zručnosti i fantáziu. Najmenší musia mať aj dostatok pohybu a čerstvého vzduchu. Ak vlastníte dom so záhradkou, potom máte výhodu. Ani medzi štyrmi stenami však nie ste takí obmedzení, ako sa na prvý pohľad zdá. Tu je 5 tipov, ako stráviť s deťmi dovolenku doma, či už v byte alebo na vlastnom dvore:

Domáci akvapark

Set šmykľavka Smoby a vodná hra

Set šmykľavky a vodnej hry je ideálnou kombináciou na chvíle letnej pohody. Deti sa na šmýkačke môžu kĺzať len tak, alebo - ak ju napojíte na vodu a umiestnite k bazénu - z nej v okamihu vytvoríte úžasný tobogan s dvojitou vlnou. Šmykľavku dopĺňa aj vodná hra pre deti, ktorá im v letných mesiacoch nahradí klasickú autodráhu. Je to vlastne spleť vodotesných kanálov naplnených vodou, ktoré možno rôznym spôsobom usporiadať a vybudovať tak pretekársku dráhu pre loďky či lietadlá. Deti menia smer a rýchlosť prúdiacej vody pomocou pohyblivej rúčky.

Detské šmykľavky

Veľká letná jazda

Trojkolka Prasiatko Peppa Pig Be Move Smoby

Deti vedia, že v lete sa neoplatí sedieť doma. Krásne počasie ich rýchlo vyláka von, postarajte sa teda o to, aby si trávenie voľného času mohli užiť čo najviac. Skúsili ste ich napríklad posadiť na trojkolku? Bez jazdy na štýlovom vozidle , ktoré je navyše zdobené ich obľúbenými rozprávkovými motívmi, si nebudú vedieť predstaviť deň. Trojkolky majú okrem ergonomicky tvarovaného sedadla a bezpečnostných pásov výhodu aj v tom, že porastú spolu s vaším drobcom, takže ich využije aj na dlhšie obdobie.   Ak sa váš malý šofér bude chcieť osamostatniť, hravo mu trojkolku prispôsobíte.

Detské trojkolky

Cesta do vesmíru

Drevená magnetická skladačka Raketa Kit Magnet Janod

Ani náhla zmena počasia vás nemusí vyviesť z rovnováhy. Naopak, aj za dažďa dokážete vykúzliť deťom úsmev na tvári, napríklad dobrou spoločenskou hrou či zábavnou skladačkou. Prečo cestovať do cudziny, keď sa môžu vaše ratolesti preniesť až do vesmíru? Drevená magnetická hračka v tvare rakety, zložená z magnetických a drevených dielikov, umožňuje najmenším objavovať princípy fungovania magnetov, rozvíja ich jemnú motoriku, hmatovú citlivosť i fantáziu.

Detské stavebnice

Detská garden párty

Set domček pre deti My House Smoby a stôl Piknik

Detské domčeky sú vďačným objektom zábavy drobcov v rozličnom veku. Môžu tu vymýšľať všakovaké hry, napodobňovať situácie, ktoré riešia dospelí a nenápadne si tak osvojovať rozličné spoločenské návyky. Najmenších určite poteší aj set detského domčeka a piknikového stola, s ktorým sa dá kadečo podniknúť, napríklad usporiadať veľkú letnú garden párty aj so všetkými kamarátmi zo susedstva. Pomôžte svojim malým nezbedníkom pripraviť s vašou pomocou jednoduché občerstvenie pre hladných hostí – nie je nič ľahšie ako vyzdobiť pripravené sendviče či nachystať koláčiky.

Detské domčeky

Domáca zmrzlináreň

Detská zmrzlináreň Frozen Smoby

Kto by nemal rád sladkú chladenú pochúťku? Hoci zmrzlina sa spája najmä s dovolenkou, neznamená to, že si ju nemôžu vaši najmenší dopriať aj doma. Pripraviť lahodné a navyše zdravé domáce nanuky je vďaka praktickým náplniam, ktoré kúpite kdekoľvek v domácich potrebách, úplnou hračkou. Stačí vám jogurt a rozličné ovocie – fantázii sa medze vôbec nekladú. Čerešničkou na torte potom bude vlastná domáca zmrzlináreň s koláčmi, dávkovačom zmrzliny a pokladňou, napríklad s kreslenými kamarátmi z rozprávky Ľadové kráľovstvo, kde môže vaša ratolesť svoje zmrzlinové výtvory „predávať“.

Detské obchody