Domáca dielnička pre malých majstrov

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
19. okt'16

Deti rady napodobňujú rôzne pracovné činnosti. Hrajú sa na kuchárky, učiteľky, šoférov či domácich majstrov. Predmety ako kladivo, skrutkovač, pílka či meter fascinujú nejedného chlapca.  Malého majstra pred rizikom úrazu v skutočnej dielni ochránite tým, že bude poznať názvy a funkcie jednotlivých nástrojov a to, ako sa používajú.

Kým chlapci dorastú do takého veku, že môžu otcovi bez obáv pomáhať v dielni a pracovať s naozajstným náradím, ich sny o domácom majstrovaní splníte prostredníctvom detského náradia na hranie. Hra na povolania rozvíja hravosť, kreativitu a približuje prostredie, do ktorého sa deti možno raz dostanú.

Podstatou takýchto hier je stvárňovať v zábavnej podobe najrozličnejšie situácie a udalosti, ktoré deti odpozorovali v živote. Hra aj práca sú vyjadrením vzťahu k okolitému svetu, v ktorom sa človek prejavuje. Rozdielnosť oboch je v tom, že kým práca ja reálna činnosť, motivovaná vedomím a účelom, hra je symbolická a motivovaná spontánnosťou.

Detská dielňa

Chlapci a obľúbené profesie

Hra je určitým druhom prípravy na život, preto by deti už v predškolskom veku mali prísť do kontaktu s nástrojmi ako kladivo, kliešte, nožnice či ihla. Tieto hračky podnecujú ich motiváciu a záujem o pracovnú činnosť. Čím všetkým túžia byť malí predškoláci?

Medzi najobľúbenejšími profesiami pre chlapcov sa pravidelne objavujú povolania ako policajt, hasič, futbalista, vojak, kozmonaut, vodič či automobilový pretekár. Niektorí nezbedníci však túžia byť stavbármi či automechanikmi. Takémuto malému majstrovi urobíte najväčšiu radosť vlastnou dielničkou.

Drevený magnetický pracovný stôl Janod Redmaster Giant Bricolo XL so 40 doplnkami

Domáca dielňa pre deti Janod

Janod drevený pracovný stôl Redmaster Giant Bricolo XL je hračka vhodná pre chlapcov od 3 do 8 rokov. V balení nájdete až 40 rôznych doplnkov ako skrutky, matice a drevené náradie, ktoré sú zárukou hodín plných zábavy a nekonečných možností na hranie. Plocha nad stolom je magnetická.

Dielnička je všestrannejšia ako autíčko

Hračky, ktoré sú kópiami skutočných predmetov, ponúkajú deťom podľa psychológov viac možností využitia. Preto ich zaujmú ich na dlhšiu chvíľu ako napríklad autíčko na baterky. Vlastné náradie na hranie rozvíja trpezlivosť a koncentráciu. Deti môžu pri hre na povolanie prejaviť svoje zručnosti a praktickú tvorivosť. Zároveň im takéto hračky pomáhajú zafixovať si základné poznatky, ktoré sú potrebné pre bežný život. Deti, ktoré poznajú názvy a funkcie jednotlivých nástrojov, budú mať neskôr v naozajstnej dielni výhodu.

Set pracovná dielňa pre deti Black+Decker Smoby s vŕtačkou a elektronická motorová píla
Dielnička pre deti Smoby

Set hračiek detská pracovná dielňa Black+Decker a elektronická sa hodí pre chlapcov od 3 rokov.  Detská píla Black+Decker vydáva zvuky ako ozajstná píla. Je maximálne bezpečná a vyrobená  z kvalitného materiálu so zamatovo jemným povrchom. 

Hračky, ktoré učia trpezlivosti

Jedinečný dizajn našich hračiek do dielničky, ich realistické vyhotovenie a pútavé farby zaručia, že sa s nimi rád zahrá každý ockov pomocník. Chlapci sa takto hravým spôsobom naučia, na čo jednotlivé nástroje slúžia, ako sa volajú a ako sa používajú. Deti sa pri hre s pracovnými nástrojmi zároveň učia plánovať a byť trpezlivé. Pre niektorých chlapcov budú hračky z detskej dielničky hravou prípravou na ich budúce povolania.

Detská pracovná dielňa Mecanics Écoiffier s rudlou, kufríkom, prilbou a doplnkami

Dielňa pre deti Smoby

Detská pracovná dielňa Mecanics je nádherná hračka vhodná pre chlapcov od 18 mesiacov. Súčasťou tejto chlapčenskej dielne je rudla – vozík na prenášanie ťažkého materiálu alebo kufríka s náradím, prilba na ochranu hlavy malého majstra a ďalšie doplnky, ktoré nesmú chýbať v dielni žiadneho malého pomocníka alebo opravára.

Detská dielňa a nástroje