Tipy na vianočné darčeky pre čerstvých rodičov

5 min
08. dec'20

Máte aj vy pocit, že s bábätkami sa pred Vianocami roztrhlo vrece? Babyboom zažívajú nielen známe osobnosti, ale aj obyčajní smrteľníci, ktorí vedia, že výchova bábätka stojí nemalé peniaze. Práve preto vám prinášame tipy na užitočné darčeky pre čerstvých rodičov, ktoré sú krásne, praktické a zaručene potešia. Nechajte sa inšpirovať.

Bábätko nie je lacný špás, to vedia všetci rodičia. Prináša nám však neuveriteľné množstvo šťastia a radosti a napĺňa nás nekonečnou láskou (o tej vôni ani nehovoríme). Investovať do výbavičky pre bábätko a do dojčenských potrieb preto určite stojí za to. Neviete, čo podarovať rodičom, ktorým sa práve narodil voňavý uzlíček šťastia? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov na (nielen) vianočné darčeky, ktorými určite trafíte do čierneho.

Hniezdo na spanie pre sladké sny

Bábätká prespia väčšiu časť dňa, preto by mala byť ich postieľka naozaj pohodlná. Základom je kvalitný matrac a bezpečnosť, aby bábätko nevypadlo a aby sa nepretočilo do nevhodnej polohy. Ideálnou pomôckou je v tomto prípade hniezdo na spanie od francúzskej značky Red Castle, ktoré je ergonomicky tvarované, no má aj mnohé iné pozitíva. Spánok v hniezde Red Castle minimalizuje risk plochej hlavičky a podporuje správny a zdravý vývin dieťatka, bábätká sa oveľa menej prebúdzajú s Moro reflexom a netrápi ich ani reflux. Vyvýšené steny hniezda bábätko objímajú a imitujú jeho polohu v maternici, takže drobček sa počas spánku cíti bezpečne.

Hniezdo darcek

Vďaka tomuto hniezdu na spanie bude spať spokojne nielen bábätko, ale aj rodičia, pretože budú vedieť, že ich dieťatko je v bezpečí. Alternatívou k tomuto hniezdu Cocoonababy® je menšie ergonomické hniezdo na spanie vhodné aj na cesty či hniezdo Bébécal™ Gris perle tvorené dvomi vankúšikmi, ktoré slúžia ako zábrana proti pretočeniu na bruško.

Hygiena a prebaľovanie

Kúpanie a prebaľovanie bábätka patrí k základnej hygiene bábätka. Prebaľovanie bude na dennom poriadku hneď niekoľkokrát, zatiaľ čo kúpať drobčeka nemusíte nevyhnutne každý deň (očistenie intímnych partií je však nutné dodržiavať). V minulosti kúpali rodičia deti v klasickej vani, menšej plechovej vani či dokonca v umývadle, dnes už na to máme iné vymoženosti. Praktickou pomôckou na kúpanie bábätka je nepochybne vanička Camélé’O 1st Age od Beaba, ktorá je menšia ako klasická vaňa a je ľahká, takže ju môžete prenášať z miesta na miesto. Rodičia ju môžu položiť na zem alebo upevniť na špeciálny stojan, vďaka ktorému si nebudú namáhať chrbticu.

Vanicka darcek

Praktickou pomôckou, ktorá rodičom pomôže s hygienou bábätka, je tiež prebaľovací pult. Ten od Beaba je vďaka vyvýšeným stenám maximálne bezpečný a bábätko počas prebaľovania udrží na mieste. Rodičia určite ocenia úložný priestor, do ktorého si môžu odložiť napríklad vlhčené utierky, plienky či inú kozmetiku potrebnú pri prebaľovaní. Prebaľovací pult je veľmi pohodlný a rodičia ho môžu upevniť na špeciálny stojan, ale aj na postieľku, vaňu či komodu.

Teplo a pohodlie vždy a všade

Ďalšou “drobnosťou”, ktorú rodičia určite využijú, sú osušky, zavinovačky, spacie vaky či fusaky. Detičky rastú veľmi rýchlo, preto je potrebné tieto doplnky každých pár mesiacov vymeniť za väčšie čísla, takže kúpou takéhoto darčeka určite potešíte. V domácnosti s bábätkom sa určite nestratia mäkučké dojčenské osušky (dokonca s kapucňou). Ak viete, že obdarovaní rodičia budú veľa času tráviť na cestách alebo “iba” na prechádzkach s kočíkom, siahnite po spacom vaku alebo fusaku. Táto vrchná vrstva oblečenia udrží dieťatko v teple bez toho, aby sa spotilo a prinesie mu maximálny komfort.

Fusak darcek

V našej ponuke nájdete aj niečo pre mamičky, ktoré sa svojho štýlu neplánujú vzdať ani po pôrode. Vždy s módou a módnymi trendami budú kráčať vďaka prebaľovacej taške, ktorá na prvý pohľad vyzerá ako štýlová kabelka. Vo vnútri však ukrýva všetko potrebné na prebaľovanie bábätka mimo domova. A najlepšie na nej je to, že mamička ju využije aj neskôr, keď už bábätko nebude bábätkom. Kabeliek predsa nie je nikdy dosť.

Praktickí nenápadní pomocníci

Nie všetky pomôcky starostlivosti o bábätko sú veľké a na prvý pohľad vám udrú do očí. Rodičia majú často na zozname veci, ktoré nie sú najdôležitejšie, no život s bábätkom určite uľahčia. Medzi také pomôcky patrí aj elektronická opatrovateľka, ktorá je v súčasnosti samozrejmosťou a rodičia sú vďaka jej pomoci pokojnejší. Elektronická opatrovateľka Video Baby Monitor od Beaba je naozaj nenápadná a vďaka svojmu tvaru ju môžu rodičia položiť k postieľke, ale tiež obtočiť okolo postieľky či lampy. Elektronická opatrovateľka využíva najnovšie technológie, má nočné videnie, full HD kameru, teplomer, dvojnásobný zoom a pomocou aplikácie sa pripojí na smartfón. Je to jednoducho skvelý pomocník a hračka pre moderných rodičov zároveň.Kamera darcek

Okrem elektronickej opatrovateľky rodičov určite potešíte aj šikovným prístrojom na prípravu mlieka. Ten padne vhod najmä mamičke, ktorá má problémy s dojčením a bábätko kŕmi aj sušeným mliekom. Takisto pre mamičku je vhodným darčekom vankúš na dojčenie, ktorý prinesie úľavu od bolesti chrbtice. Neodmysliteľnou súčasťou výbavičky pre bábätko je aj kozmetická taštička. Toaletné potreby v praktickej taštičke od Beaba obsahujú 9 doplnkov, ktoré rodičia využijú po každom kúpeli bábätka.

P.S. Ešte predtým, ako sa pustíte do objednávania darčekov pre rodičov, bez obáv sa s nimi poraďte. Určite sa potešia, že ich chcete niečím prekvapiť a zároveň sa vyhnete tomu, že kúpite pomôcku, ktorú už doma majú.

Všetky darčeky kúpite tu