Black Friday: Nákupná horúčka začína!

  Kategórie: Tipy na hračky, Akcie a zľavy,
6 min
29. okt'21

Valentín, Halloween, Deň vďakyvzdania, Black Friday, Cyber Monday. Viete, čo majú spoločné všetky tieto dni? Prišli k nám z Ameriky! A kým niektoré z nich si ľudia zamilovali, iné, napríklad Deň vďakyvzdania, sa u nás z pochopiteľných príčin neuchytili. Stálicou je však už niekoľko rokov Black Friday a jeho zľavy, ktoré teraz môžete naplno využiť aj u nás. A to dokonca s dostatočným predstihom!

Viete, čo poteší rodičov v predvianočnom období viac ako zľavy? No predsa zľavy na hračky pre deti, ktoré sa budú pod vianočným stromčekom nádherne vynímať! Nepremeškajte náš Black Friday a nakúpte na Vianoce už dnes a ešte výhodnejšie. Od 29.10.2021 na vás čaká obrovské množstvo hračiek v parádnych zľavách, ktoré k Black Friday patria rovnako ako darčeky k Vianociam. Nezmeškajte výpredaj a zľavy vo výške až do -80%. Využite túto príležitosť a potešte deti hračkami, ktoré sa stanú ich láskou na celé detstvo. Vyberajte z bohatej ponuky kvalitných hračiek od európskych výrobcov.

Začíname skôr!

Black Friday už dávno nie je iba výsadou amerického trhu. Niekoľko rokov “útočí” už aj v našej krajine a presne pred dvomi rokmi sa Mackovia rozhodli, že niečo také chcú usporiadať aj oni. Po obrovskom úspechu, ktorý sa opakoval aj minulý rok, vás Black Friday zľavami potešíme aj tento rok! Olimu, Mile a Brunovi sa však vôbec nechce čakať až do posledného novembrového štvrtka, preto sa rozhodli Black Friday trochu posunúť. Na skvelé zľavy sa tak môžete tešiť už od 29.10.2021!

Black friday blog text

Mackovské Black Friday tipy

Nákupné centrá a konkrétne obchody zvyknú pred dlho očakávaným Čiernym piatkom zverejniť letáky so zľavnenými produktami a obrovskými trhákmi, ktoré si zákazníci nemôžu nechať ujsť. My sme pre vás vytvorili štyri špeciálne kategórie plné hračiek, ktoré potešia nielen vaše deti, ale vďaka “čiernej” zľave aj vaše peňaženky. Vyberte si u nás v rámci Black Friday tie najlepšie hračky od renomovaných výrobcov za ešte lepšie ceny. Budú vašou voľbou číslo 1 sety, vodné dráhy, hračky od výrobcov Mondo a Dohány alebo hračky zo špeciálnej kategórie Výber pre Vás?

Výhodné sety za Black Friday ceny

Obľúbené sety, ktoré v sebe kombinujú viacero hračiek, patria medzi najpredávanejšie hračky a my vám ich teraz ponúkame ešte výhodnejšie. Využite akciovú ponuku viacerých hračiek v jednom sete a potešte deti hneď niekoľkonásobne. Čakajú na vás sety s kuchynkami a domčekmi, ale aj inými hračkami, ktoré rozžiaria všetky detské tváre a vám zároveň dovolia ušetriť. Ponuku Black Friday setov so špeciálnymi cenami môžete preskúmať na tomto odkaze.

Vodné dráhy BIG a AquaPlay so skvelou zľavou

Vodné dráhy od nemeckého výrobcu BIG a švédskej značky AquaPlay patria medzi najobľúbenejšie a najzaujímavejšie hračky v našej ponuke. Deti sa s nimi nielen výborne zabavia, ale zároveň sa naučia množstvo nových vecí. Pri hre s týmito originálnymi vodnými systémami sa deti naučia, ako tečie voda alebo ako sa dvíha a klesá vodná hladina v skutočných priehradách. Vysvetliť fyzikálne princípy vody bude vďaka vodným dráham AquaPlay a BIG naozaj hračka. Vodné dráhy AquaPlay u nás teraz kúpite s 40% zľavou (v prípade setov so zľavou 10%) a dráhy BIG s extra zľavou 15%.

Black friday vodné dráhy

Obľúbené hračky Mondo a Dohány

Hračky od európskych výrobcov za vynikajúce ceny rodičov vždy potešia. Taliansky výrobca Mondo a maďarský výrobca Dohány prinášajú vašim deťom už niekoľko desaťročí krásne hračky za bezkonkurenčné ceny. Hračky do exteriéru aj interiéru, detské domčeky, kolobežky, odrážadlá, šmykľavky, hračky k vode a do piesku či športové hry od týchto výrobcov v našom eshope teraz v rámci Black Friday získate s extra zľavou 10%. Neváhajte a potešte deti novými hračkami za ešte výhodnejšie ceny.

Hračky pre Vás

Neviete sa rozhodnúť, ktorou hračkou potešiť svoje nedočkavé deti? Stavte na naše tipy a preskúmajte hračky v špeciálnej Black Friday kategórii Hračky pre Vás. Starostlivo sme pre vás vybrali obľúbené hračky, ktoré si počas celého trvania akcie môžete zakúpiť s extra zľavou až do výšky 10%. Tešiť sa môžete na trojkolky, trenažéry, detské obchodíky, stavebnice, kuchynské spotrebiče k detským kuchynkám a mnohé iné hračky. Pestrú ponuku hračiek pre vás nájdete tu.

Temná história Black Friday

Čierny piatok nie je čiernym len tak pre nič za nič. História tohto nákupného šialenstva sa datuje do 60. rokov 20. storočia a prenáša nás do americkej Philadelphie. Jeden deň po americkom Dni vďakyvzdania, ktorý vždy pripadá na posledný štvrtok v novembri, dochádzalo v uliciach Philadelphie k dopravným zápcham, nehodám a chaosu na cestách. Policajti, vodiči autobusov i taxikári preto označili piatok, ale aj nasledujúcu sobotu ako Black Friday a Black Saturday.

Ako sa dalo čakať, toto označenie sa vedeniu mesta kvôli negatívnej konotácii nepáčilo, preto sa snažili pomenovanie zmeniť na Big Friday a Big Saturday (Veľký piatok a Veľká sobota). Žiaľ, návrh vtedajšieho zástupcu mesta, ktorým bol Abe S. Rosen, neprešiel a deň po Vďakyvzdaní sa v mysliach mnohých ľudí zapísal ako Black Friday.

Existuje však aj iná teória, ktorá vysvetľuje vznik Čierneho piatku a nevrhá na tento deň také nepriaznivé svetlo. Týka sa zisku obchodov, ktoré sú v čase od januára do novembra v strate. Tieto stratové čísla sú v účtovných knihách vyznačnené červenou, pričom zisky sa zapisujú čiernou. A práve počas Black Friday sa obchodníci dostávajú z červených čísel na čierne, pričom zmienka o tzv. black ink theory, teda o teórii čierneho atramentu, sa po prvýkrát objavila v roku 1981 v miestnych novinách The Philadelphia Inquirer.

Pár zaujímavostí na záver

  • Zákazník, ktorý chce v Spojených štátoch nakúpiť počas Black Friday v kamennom obchode, si postojí v rade približne 2 a pol hodiny.
  • Aj napriek nákupnému šialenstvu, ktoré ľudí počas Black Friday zachváti, nie je tento deň najvyťaženejším z pohľadu obchodov. Najrušnejší nákupný deň (aspoň podľa štatistík z USA) je sobota pred Štedrým dňom.
  • Od roku 2006 do roku 2015 došlo v súvislosti s Black Friday k 7 úmrtiam a 98 vážnejším zraneniam, ktoré si vyžiadali lekárske ošetrenie.
  • 12 % ľudí, ktorí sa rozhodnú počas Black Friday navštíviť obchod, je pod vplyvom alkoholu.
  • Počas Black Friday sa v Spojených štátoch najviac oplatí nakupovať elektroniku a najmenej šperky. Predajcovia šperkov totiž v rámci Black Friday zliav ponúkajú väčšinou maximálne 4% zľavu.

Milujete zľavy? Nepremeškajte našu jedinečnú Black Friday ponuku so zľavami až do 80% a nakúpte už teraz krásne hračky pod vianočný stromček, a to navyše za skvelé ceny. Ponuku Black Friday hračiek, ktorá sa bude každý týždeň dopĺňať o nové produkty, nájdete tu.

Objavte Black Friday zľavy