Ako vznikajú odrážadlá BIG Bobby Car? Nazrite s nami do továrne v Nemecku

  Kategórie: Tipy na hračky,
4 min
10. jún'19

Červené autíčka so sivými detailmi, veselou tváričkou a klaksónom - predstavujeme vám odrážadlá značky BIG, ktorá je vo svete známa vysokou kvalitou hračiek a krásnym detským dizajnom. Pozrite sa spolu s nami na to, ako tieto odrážadlá vznikajú a odkiaľ putujú priamo k vám domov.

Renomovaná nemecká značka BIG vyrába špičkové hračky pre deti už od roku 1954, no prvotná myšlienka vznikla ešte o niečo skôr, v roku 1938. Úplne prvé odrážadlo BIG Bobby Car, ktorého výrobu vám dnes priblížime, bolo prvýkrát verejnosti predstavené v roku 1972 na Medzinárodnom veľtrhu hračiek v nemeckom Norimbergu.

Odvtedy už prešlo mnoho rokov, zdokonalila sa výroba, zmenil sa dizajn a odrážadlo Bobby Car dostalo nové, hravé funkcie. Od roku 2001 sa toto obľúbené detské vozidlo vyrába vo viac ako 60 rôznych variáciách. Vstúpte s nami do továrne ukrývajúcej sa v nemeckom mestečku Burghaslach - ukážeme vám, ako vzniká odrážadlo Bobby Car krok za krokom.

Odrazadlo big bobby car tovaren

V jednej z najmodernejších tovární na výrobu hračiek v Európe, v ktorej sa vyrábajú odrážadlá Bobby Car, pracuje viac než 160 zamestnancov v troch pracovných zmenách. Každoročne sa z tejto haly vyvezie milión hračiek, ktoré putujú do rôznych kútov sveta za svojimi novými majiteľmi.

V montážnej hale sa vyrobí a zabalí obrovské množstvo vysokovalitných hračiek. Na výrobu jednotlivých častí detského vozidla sú preto potrebné komplexné a precízne nástroje. Detailné rezy sa v procese výroby monitorujú pomocou modernej výpočtovej techniky.

Odrazadlo big bobby car dizajn

Neoddeliteľnou súčasťou každého odrážadla Bobby Car je jeho typická červená farba. Tá sa dosiahne pridaním farebného koncentrátu. Tento koncentrát je dostupný v mnohých farebných odtieňoch a pridáva sa do bezfarebných plastových komponentov, vďaka čomu hračka získa krásnu žiarivú farbu. Starostliví rodičia sa môžu spoľahnúť na to, že hračky BIG sú vyrobené z plastového materiálu najvyššej kvality, ktorý je šetrný k životnému prostrediu.

Odrazadlo big bobby car plast

Dôležitým krokom počas výroby odrážadla je zohriatie plastového materiálu vo forme granúl, ktorý sa následne dostane do formy. Plast sa roztápa pri teplote asi 200 °C. Následne sa materiál spracováva a tvaruje vysokým tlakom vzduchu. Táto technika zabezpečuje vysokú kvalitu a stabilitu odrážadla, výrobok je odolný a pevný. Základ odrážadla Bobby Car sa v továrni vyrobí za neuveriteľných 60 sekúnd a na jeho výrobu sa použijú približne 2 kg plastového granulátu. To však ani zďaleka nie je všetko.

Odrazadlo big bobby car proces

V nasledujúcom kroku prichádza na scénu robot, ktorý vezme telo odrážadla, jemne ho doladí a odstráni nedokonalosti. Postará sa tak o to, aby na detskom vozidle neostali žiadne ostré hrany či zvyšky tekutiny, ktorá vznikla teplom. Spoločnosť BIG si zakladá na maximálnej bezpečnosti výrobkov, ktorá je v súlade s firemnou filozofiou tejto značky.

Odrazadlo big bobby car robot

Proces výroby hračiek je vysoko automatizovaný, no aj napriek tomu si dáva BIG záležať na osobnej kontrole strojov a procesov, čím sa dosiahne prvotriedna kvalita produktov. Súčasťou montážnej haly v Burghaslachu sú plne automatizované stroje, ale tiež ručné pracoviská, bez ktorých sa výroba hračiek pre deti nezaobíde.

Odrazadlo big bobby car stroje

Odrážadlo BIG Bobby Car však netvorí iba červené telo. Výsledný produkt pozostáva z 31 rôznych častí, ktoré sa spoja do jedného celku na montážnej linke. Na záver prichádza na rad finálna kontrola kvality produktu, ktorú majú na starosti školení zamestnanci.

Odrazadlo big bobby car kontrola

Denne sa v továrni spoločnosti BIG vyprodukuje až 2000 odrážadiel Bobby Car. Bude jedno zaparkované aj vo vašej garáži? Za to nadšenie a radosť v detských očiach v momente, keď si rozbalia novučičké odrážadlo Bobby Car od BIG, to určite stojí.

Odrazadlo big bobby car

Odrážadlá BIG čakajú tu