Bezpečné doručenie hračiek: chráňme seba, deti aj kuriérov

  Kategórie: Zdravie dieťaťa,
3 min
09. apr'20

Slovo bezpečnosť sa v posledných dňoch skloňuje oveľa častejšie, preto sme si naň posvietili aj my. Prinášame vám krátky návod na to, ako v tejto nezvyčajnej situácii postupovať pri objednávaní hračiek a najmä ako bezpečne prebrať balík od kuriéra.

Aj v tomto ťažkom období náš e-shop naďalej funguje, naši usilovní Mackovia a ich pomocníci každý deň balia a odosielajú všetky objednávky k vám domov. Chceme vás ubezpečiť, že vybavovanie objednávok a doručovanie hračiek je stále aktuálne a maximálne bezpečné. Aby sme chránili zdravie nás, našich zákazníkov aj kuriérov, musíme však v najbližších týždňoch dodržiavať mimoriadne bezpečnostné opatrenia, vďaka ktorým k vám krásne hračky dorazia bez komplikácií.

Bezpecne dorucenie blog

V momentálnej situácii vyberáme pre doručenie hračiek toho najlepšieho a najspoľahlivejšieho dopravcu vo vašom regióne a volíme podľa spokojnosti našich zákazníkov. Majte však na pamäti, že mimoriadna situácia môže ovplyvniť termín doručenia. Buďte preto zhovievaví, tolerantní a pri preberaní balíka dodržujte odporúčania kuriérskych spoločností. My sme pre vás spísali, ako v tejto mimoriadnej situácii postupovať pri objednávaní a preberaní zásielok:

  • Objednajte si u nás hračky a pri výbere platby zvoľte platbu vopred. Na výber máte online platbu kartou, okamžitým prevodom online alebo platbu bankovým prevodom. Niektoré kuriérske spoločnosti v súčasnosti neprijímajú pri platbe za dobierku hotovosť.
  • Zaplaťte kartou vopred a odošlite objednávku.
  • Pred doručením vás bude kuriér informovať o prepokladanom dátume a čase doručenia. Ak ste v karanténe, informujte o tom kuriéra vopred a dohodnite sa s ním na spôsobe doručenia. V prípade, že ste v karanténe už v čase vytvárania objednávky, využite, prosíme, na doručenie zásielky adresu rodiny alebo známych, ktorí vám balík po prevzatí kuriérom doručia pred vchodové dvere.
  • Nečakajte na kuriéra v byte/v dome, ale pred domom. Pre objednaný tovar si príďte k vozidlu kuriéra a nevyžadujte od neho doručenie priamo pred bytové dvere, resp. do kancelárie.
  • Pri preberaní zásielky berte ohľad na kuriérov a pri kontakte s nimi sa chráňte rúškom, respirátorom alebo inak (šatkou, šálom, inou textíliou) a rukavicami. Pokiaľ to tak nebude, vodiči niektorých spoločností majú právo zásielku neodovzdať.
  • Ak je potrebný podpis, vezmite si so sebou vlastné pero.
  • Počas preberania zásielky kuriérov nezdržujte dlhšie, ako je to potrebné.
  • Po prevzatí zásielky si nezabudnite dôkladne umyť ruky.

Vo všeobecnosti platí, že pri preberaní zásielky sa treba riadiť informáciami v SMS správe alebo v maile, keďže postup doručovania balíkov v týchto časoch sa môže v rôznych kuriérskych spoločnostiach trochu odlišovať. V každom prípade však dbajte na dodržiavanie bezpečnostných opatrení, ktorými chránite zdravie nielen seba, ale aj kuriéra a zároveň všetkých ľudí, s ktorými neskôr prídete do kontaktu.

Potešte svoje ratolesti krásnou novou hračkou aj v týchto neľahkých časoch a vyčarujte im úsmev na tvári. Čas strávený doma bez možnosti zahrať sa s kamarátmi a spolužiakmi zbehne vďaka novej hračke dodanej maximálne bezpečne ako voda.