Ako zabaviť deti, keď vonku prší?

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
21. okt'16

Pochmúrne počasie môže pokaziť náladu aj najveselším ľuďom. O to horšie ho znášajú deti, ktoré sú neustále v pohybe a milujú rôzne podnety. Ak nemôžu tráviť chvíle vonku, jedinou záchranou sú pre nich rodičia, súrodenci a, samozrejme, svet ich detskej izby. Ktoré aktivity a hračky rozveselia vašich najmenších počas daždivých dní?

Hračkárstvo Mackoviahračky.sk

Hrou proti nude aj únave

Hoci na vás dolieha únava, skúste sa prekonať a doprajte si zábavu spoločne so svojimi ratolesťami. Niekedy je totiž na ospalosť najlepším liekom aktivita, ktorá sklesnutý organizmus okamžite preberie k životu. Môžete teda naraz prebudiť elán svojich detí a zároveň aktivizovali vlastné sily. Ako na to?

Hľadači pokladov

Domácou alternatívou schovávačky môže byť hľadanie „pokladu“. Poschovávajte po celom byte niekoľko vecí, či už hračky, predmety dennej spotreby alebo sladkosti, a pripravte deťom indície, ktoré im pomôžu poklad nájsť, napríklad kreslené šípky, piktogramy alebo obrázky. Nalepte ich po stenách, umiestnite do zásuviek, dverí skriniek alebo na rozličné nečakané miesta. Odmenou môžu byť nájdené sladkosti alebo nejaká komická úloha pre rodiča, pri ktorej sa zabaví celá rodina.

Stanovanie na koberci

Výstavba stanu alebo indiánskeho típí uprostred detskej izby môže byť pre drobcov oveľa väčším zážitkom než stanovanie v prírode. Použite stoličky, stôl alebo si pomôžte hula hop kolesom, ktoré zavesíte zhora na stenu a prehodíte cezeň veľkú plachtu. Podlahu vysteľte dekami, vankúšmi a nafukovačkami, ako ozdobu použite vlastnoručne vytvorené papierové reťaze a lampióny, prípadne vytiahnite vianočné svetielka, ktoré vytvoria čarovnú atmosféru.

Hračkárstvo MackoviaHračky.skPostaviť si v izbe stan je snom mnohých detí.

Kulinársky zážitok

Kuchyňa je pre deti svetom zázrakov, kde sa čaruje s ingredienciami a jedlom. Pozvite ich preto do svojho kulinárskeho kráľovstva a zapojte ich do pečenia. Asistovaním v kuchyni sa naučia veľa nových a praktických vecí a zároveň si pri zdobení koláčikov budú rozvíjať svoju fantáziu. Skvelé sezónne recepty, ktorými sa môžete inšpirovať, nájdete aj na našom blogu.

Domáce kúpele

Prečo nepresunúť večerný kúpeľ na popoludnie a nezradiť si v kúpeľni domáce wellness? Premiestnite do kúpeľne prehrávač hudby a miestnosť vyzdobte exotickými kvetmi a svetielkami. Penový kúpeľ vytvoríte ľahko, ak do vane napustíte vodu, do ktorej vlejete pol šálky jemného telového mydla alebo gélu s jednou polievkovou lyžičkou medu a s jedným rozšľahaným vaječným bielkom, prípadne s lyžičkou mandľového alebo sezamového oleja.

Hračkárstvo MackoviaHračky.skStačí trošku fantázie a môžete si doma urobiť rodinné wellness.

Pozvánka do kina

K sychravému počasiu neodmysliteľne patrí aj papučová kultúra, tak prečo si ju nespestriť? Ak majú deti presne stanovený čas, ktorý môžu tráviť pred televízorom, urobte v daždivý deň výnimku a pripravte si spolu s nimi veľký filmový maratón s ich obľúbenými rozprávkami, ako sú Máša a medveď či Frozen – Ľadové kráľovstvo.

Spoločenská hra

Spoločenská hra JanodMožnosti, ako zmysluplne stráviť daždivé popoludnie a zároveň zrelaxovať, ponúkajú rozličné spoločenské hry. Pri niektorých si deti dokonca dokážu precvičiť svoje znalosti z cudzích jazykov. Príkladom je drevená spoločenská hra Labyrinth Alphabet Game, vhodná pre deti od 4 do 7 rokov, ktorá obsahuje obrázky s názvami v angličtine a francúzštine. Deti sa zábavným spôsobom môžu učiť nové slovíčka a rozširovať tak svoju slovnú zásobu.

Spoločenské hry

Nemáte vôbec čas?

Hoci stráviť sychravé chvíle s najmenšími je pre budovanie rodinných vzťahov najlepšie, rodičia nemajú vždy možnosť urobiť si s deťmi spoločný program, napríklad, ak sú v práci alebo ich viažu iné povinnosti. Ani tu si však netreba robiť starosti. Drobci sa bez problémov dokážu zabaviť aj bez pomoci dospelých, stačí, ak majú k dispozícii hračky, ktoré ich dokážu dostatočne zaujať, inšpirovať a podnietiť ich fantáziu.

Kovboj na hojdačke

Detský hojdací psík KalooAk nemáte možnosť zavesiť v byte klasickú hojdačku, siahnite po hojdacom „koníkovi“. Súčasné hračky majú podobu rozličných zvieratiek a sú pre detičky maximálne bezpečné. Hojdací plyšový psík Les Amis Caramel od Kaloo je ideálnou kombináciou roztomilej plyšovej figúrky a detskej hojdačky. Má mäkké sedadlo s opierkou, ktorá vašim pokladom zabezpečí pohodlné sedenie.

Hračky pre najmenších

Zábavou k rozvoju logiky

Drevený labyrint so skladačkou JanodSpojiť príjemné s užitočným môžete aj pri výbere hračiek. Existujú mnohé didaktické hračky, ktoré vašim deťom pomôžu nielen pri vývine logického myslenia, ale aj jemnej motoriky či kreatívneho myslenia. Drevený labyrint so skladačkou Sob a Líška Zigolos je krásnou vzdelávacou hračkou, ktorá urobí radosť deťom od 12 do 36 mesiacov, a to na dlhé hodiny.

Didaktické hračky

Veľký domáci turnaj

Futbalový stôl Smoby 4v1Väčšie deti určite ocenia, ak si doma budú môcť s kamarátmi usporiadať futbalové či iné majstrovstvá. Pomôžu vám pri tom hračky, ako je hrací stôl PowerPlay 4v1, ktorý v sebe spája hneď futbal, biliard, stolný tenis aj stolný hokej.