Škola volá: Ako vybrať perfektnú školskú tašku?

  Kategórie: Zdravie dieťaťa,
5 min
13. aug'20

Prípravy do školy sú už v plnom prúde, o čom svedčia aj všadeprítomné zošity, písacie potreby a školské pomôcky v obchodoch. Nevyhnutnou súčasťou výbavy každého školáka je kvalitná školská taška, ktorá nielen odnesie všetky jeho učebnice, ale zároveň podporí správny a zdravý rast chrbtice. Ako vybrať tú pravú školskú tašku?

Deti túžia po krásnom dizajne, rozkošných postavičkách a štýlových farebných kombináciách, rodičom zase záleží najmä na prvotriednom prevedení, kvalitných materiáloch, anatomickom tvarovaní a v neposlednom rade aj na cene. Nájsť tašku, ktorá spĺňa požiadavky detí aj rodičov, je náročné, no nie nemožné. Školské tašky a aktovky Jeune Premier očaria žiakov i dospelých, no ako z rôznych modelov vybrať ten správny pre vaše dieťatko?

Ako vybrať správnu veľkosť?

Zrejme vás neprekvapí fakt, že školská taška by nemala byť príliš malá (aby sa do nej zmestili všetky školské potreby vášho žiačika), ale ani veľmi veľká (aby dieťatko počas chôdze neodierala a neťahala ho dozadu). Častou chybou pri výbere školskej tašky je aj voľba, ktorá “rastie s dieťatkom”. Takáto kúpa je síce výhodná pre vašu peňaženku, no chrbtica dieťaťa sa vám nepoďakuje. Vždy preto prihliadajte na výšku vášho malého školáka, ale tiež na to, do ktorého ročníka nastupuje a čo všetko bude v školskej taške denno-denne nosiť.

Ako vybrat tasku midi

aktovka It bag Midi

Pre prvákov a druhákov

Zasadne vaše dieťatko do školských lavíc po prvý alebo druhý raz? V tom prípade vyberajte z modelov It bag Midi, Backpack Bobbie a Ergomax.

It bag Midi

Školské aktovky z línie It bag Midi dokonale vystihujú filozofiu značky, ktorej základy v roku 2012 položila Hélène Fransen s manželom Brunom. Aktovka It bag Midi predstavuje klasickú školskú aktovku v retro tvare s dvomi priehradkami. Taške nechýba bočné vrecko na fľašu s vodou a jedinečným (a funkčným) detailom sú elegantné zámky. A tá najdôležitejšia informácia na záver - aktovka má zadný ergonomický panel s mäkkou výstužou a možnosť nastavenia ramenných popruhov. Aktovka váži iba 900 gramov a je určená pre prváčikov s výškou 110 - 134 cm.

Backpack Bobbie

Ďalšou nestarnúcou klasikou Jeune Premier je batoh Backpack Bobbie. Ruksak vyzerá na prvý pohľad robustne, no práve to zaistí vzpriamenú polohu detskej chrbtice. Pevný tvar tašky sa zároveň postará o to, že učebnice, zošity, ale aj desiata ostanú pevne na svojom mieste. Zaujímavým detailom je šikmý zips, ktorý batohu dodáva šmrnc a ešte viac podčiarkuje jeho prekrásny dizajn. Prázdny batoh váži iba 600 gramov a je vhodný najmä pre deti vysoké 116 - 158 cm.

Ergomax

Nový model Jeune Premier je nielen krásny, ale, dá sa povedať, aj múdry. Ide o škandinávsky model, ktorý je v severských krajinách mimoriadne obľúbený, pretože Severania si na komfort a ergonómiu naozaj veľmi potrpia. Obrovskou výhodou batoha je fakt, že nosný systém presunie až 50% hmotnosti vaku z ramien na boky. Batoh Ergomax má jednoducho všetko, čo má správna školská taška pre prváčika mať.

Samozrejmosťou je nastaviteľný chrbtový panel, vzdušná výstuž, bedrové a hrudné popruhy, držiak na fľašu, praktický zámok, predné vrecko na drobnosti a reflexné prvky pre bezpečnosť na každom kroku. Je to jednoducho Rolls Royce školských tašiek. Batoh váži 1,1 kg, má objem až 18 litrov a je určený pre deti s výškou 122 - 158 cm.

Ako vybrat tasku ergomaxx

batoh Ergomax

Pre tretiakov, štvrtákov… jedine Backpack James

Máte doma tretiaka alebo žiaka vyššieho ročníka? Vašou jasnou voľbou je v tomto prípade batoh Backpack James. U detí zvíťazí vďaka originálnemu tvaru a atraktívnemu dizajnu, rodičia si zase posvietia na dve praktické priehradky s harmonikovým systémom rozdelenia. Ten deťom umožní oddeliť zošity od učebníc, peračníka a desiatového boxu. V batohu Backpack James má všetko svoje miesto, čo deti s viacerými predmetmi určite ocenia. Batoh váži 800 gramov, má objem 27,4 litrov a je primárne určený pre deti s výškou 98 - 158 cm.

A pre tých najmenších…

Dizajnéri značky Jeune Premier nezabudli ani na deti, ktoré si na prvý školský deň musia ešte nejaký ten čas počkať. Pre škôlkarov a škôlkarky navrhli aktovku It bag Mini, ktorá na prvý pohľad akoby z oka vypadla svojej väčšej sestre It bag Midi. Menšia aktovka It bag Mini je však určená už pre detičky od 2 rokov, je ľahšia (váži iba 700 gramov) a o pohodlné a bezpečné nosenie sa postarajú hrudné popruhy. Vďaka aktovke It bag Mini bude vaše dieťatko chodiť štýlovo už do škôlky a ak si tašku zamiluje natoľko, že sa s ňou nebude chcieť rozlúčiť, pri nástupe do prvého ročníka ju jednoducho vymeníte za väčší model.Ako vybrat tasku mini

aktovka It bag Mini

Krásna bodka na záver

Školský rok sa nemôže začať bez parádnej školskej tašky, no rovnako dôležité sú aj ostatné školské potreby. Perá, ceruzky a farbičky sa predsa nemôžu len tak povaľovať po taške, a to isté platí aj o prezúvkach v šatni a telocvičnom úbore. Jeune Premier myslí naozaj na všetko a deti zachráni aj v týchto situáciách.

V pestrej ponuke značky nájdete peračníky, vaky na prezuvky či telocvik a dokonca tie najštýlovejšie boxy na desiatu, aké si len viete predstaviť. Všetky doplnky dokonale ladia s aktovkami či taškami Jeune Premier a je viac než isté, že váš malý školák alebo školáčka sa okamžite stanú módnymi ikonami školy. Veď čo motivuje deti viac, než krásne školské pomôcky, ktoré sú na dlhom dni v škole niekedy to najlepšie?

Perfektnú tašku nájdete tu