Kupujete domček pre deti? Na toto nezabudnite!

  Kategórie: Tipy na hračky,
3 min
03. jún'16

Detské domčeky sú v dnešnej dobe neuveriteľne populárne. Deti zabavia na dlhú dobu a najmä si v nich poriadne precvičia svoju predstavivosť. No a krásny farebný domček zasa rozjasní celú záhradu. Kvôli bezpečnosti svojich detí, ale aj trvanlivosti domčeka, by ste mali dbať na niekoľko dôležitých zásad.

UV filter chráni farby domčeka, aj pokožku vášho dieťaťa

Myslite na to, že domček bude stáť na slnku a na daždi. Príroda sa s farbami nemazná. Podmienka číslo 1, domček mal mať ochranu proti UV žiareniu. Tá farbu ochráni a domček bude žiariť sýtymi farbami aj niekoľko rokov. V opačnom prípade by vás už na ďalší rok čakalo farbenie. UV žiarenie nie je bezpečné ani pre detskú pokožku. Pri hre v domčeku sú tak v úplnom bezpečí.

Kvalitný materiál a pevná konštrukcia ochráni pred zranením

Detské domčeky kúpite v rôznych materiáloch, zároveň ich viete postaviť aj sami. V poslednej dobe sa tešia obľube domčeky vyrobené z plastu. Tento materiál má vynikajúce vlastnosti. Oblé hrany zamedzujú zraneniam a protišmykové nášľapné časti zasa chránia pred ukĺznutím.

Nie všetky plastové domčeky, ktoré nájdete na trhu majú rovnaké vlastnosti. A tiež nie všetky sú 100% bezpečné. Zvoľte preto alternatívu z plastu, ktorý neobsahuje zdraviu škodlivé látky a tiež má náter z kvalitných farieb, ktoré nevylučujú toxické látky. Domčeky by mali mať pevnú konštrukciu, ktorá odolá silným nárazom vetra či iným živlom. Stabilita domčeka je mimoriadne dôležitá.

Našim zákazníkom vždy odporúčame hračky od výrobcov, ktorým môžu dôverovať. Teda značky, ktoré spĺňajú všetky bezpečnostné normy a sú držiteľmi certifikátov za kvalitu. Certifikát CE naznačuje, že hračka spĺňa normy Európskej únie. Výhodou je, ak má výrobca aj certifikát GS, ten sa udeľuje výrobcom, ktorých produkty sú pravidelne nezávisle testované.

V našom internetovom obchode je takouto značkou napríklad francúzsky výrobca Smoby, ktorý garantuje absolútnu bezpečnosť materiálu. Domčeky majú oblé rohy, všetky plochy sú protišmykové a materiál je veľmi príjemný na dotyk. Nechýba ani ochrana proti UV žiareniu.

Veľkosť, cena, príslušenstvo

Na výber máte domčeky v mnohých farebných kombináciách, veľkostiach a dokonca aj s obľúbenými rozprávkovými postavičkami. Pri výbere si určite všímajte vekové odporúčanie. A určite zvážte aj sety domčekov s príslušenstvom. Takto môžete svojmu dieťaťu kúpiť domček aj so šmykľavkou alebo hojdačkou za výhodnejšiu cenu.

Detský domček priateľov Smoby s kuchynkou a preliezačka Auto

Domček a preliezačka pre deti

Domček priateľov prichádza aj s malou kuchynkou, kde si malí kuchári a kuchárky môžu vyvárať tie najlepšie dobroty. Preliezačka Adventure Car zasa v jednom spája pieskovisko, preliezačku a šmykľavku, ktorú razom zmeníte na tobogán. Táto kombinácia zaručuje hodiny zábavy pre vaše deti. Viac domčekov nájdete v kategórii detské domčeky.

Detské domčeky