Ako vybrať detskú šmykľavku?

  Kategórie: Tipy na hračky,
3 min
08. feb'17

Jar už klope na dvere a po dlhej zime všetky deti čakajú, kedy budú môcť vybehnúť na záhradu. Pre deti je pri exteriérových hrách prvoradá zábava, ale rodičia dbajú najmä na bezpečnosť. Poradíme vám, podľa čoho vybrať detskú šmykľavku a na čo si pri kúpe dávať pozor. Každý rodič chce pre svoje dieťatko predsa to najlepšie.

Každé dieťa túži mať doma vlastné ihrisko, v ktorom nesmie chýbať detská šmykľavka. Vedeli ste, že šmykľavky rozvíjajú motoriku vášho dieťatka a posilňujú pohybovú sústavu? Okrem toho sa deti učia udržiavať rovnováhu a cibria si koordináciu pohybov. Vedzte, že keď dieťa pošlete na šmykľavku, robíte aj niečo pre jeho zdravie. Ako však vybrať šmykľavku, ktorá bude kvalitná, bezpečná a zároveň pekná?

Ako vybrať detskú šmykľavku

Kvalita na prvom mieste

Šmykľavky, ktoré nájdete v našej ponuke, sú pri detskom šantení maximálne bezpečné, ale neochudobnia deti o poriadnu radosť z hry. Bezpečnosť je prvoradá, preto sme do našej ponuky zaradili len šmykľavky, ktoré majú certifikáty kvality a spĺňajú všetky bezpečnostné normy. Kupujte iba šmykľavky, pri ktorých si viete s určitosťou overiť výrobcu a krajinu pôvodu. Dbajte na kvalitný materiál a radšej siahnite po drahšej, ale o to kvalitnejšej alternatíve.

Bezpečnosť nadovšetko

Protišmykové plochy, stabilné schodíky, pevné úchytky či vyvýšené bočné steny. Aj tieto veci zohrávajú pri výbere šmykľavky dôležitú úlohu. Zistite si tiež nosnosť šmykľavky a neriskujte, aby sa na nej šmýkali staršie a väčšie deti, ktoré by si mohli zbytočne ublížiť. Naše šmykľavky sú vyrobené z pevných a nezávadných materiálov. Nášľapné plochy sú protišmykové a na šmykľavku jednoducho vylezú aj bosé a mokré nožičky. Okruhlé a hladké úchyty zas dajú deťom pocit stability a bezpečia.

Najdôležitejšia je bezpečnosť detí

Do izby aj na záhradu

Je zlé počasie, ale vaše deti sa chcú aj napriek tomu šmýkať? Nevadí! Mnohé šmykľavky majú praktickú veľkosť, vďaka ktorej sa zmestia aj do detskej izbičky. Potom nie je problém uložiť ich do kufra auta a previezť na chatu, k vode alebo len vyniesť na záhradu. Iné šmýkačky však majú dlhšiu šmýkaciu plochu. Preto si pozorne všímajte aj rozmery, aby vás potom veľkosť smykľavky neprekvapila.

Pestré farby aj po rokoch

Pri hračkách, ktoré sú dlhodobo na svetle, je dôležitý UV filter. Ten chráni plasty pred vyblednutím a zničením od slnka, a tak zaručuje, že farby nevyblednú po dlhý čas a zostanú žiarivé ako v prvý deň počas dlhých rokov používania. Vďaka tomu môžete mať šmykľavku vyloženú na záhrade či na dvore celé dni a hračky nemusíte neustále odkladať. Pestré farby navyše v deťoch podporujú predstavivosť a fantáziu. Dnes už na trhu nájdete množstvo krásnych farebných kombinácií a šmýkačiek s rozprávkovými vzormi, ktoré vaše deti budú milovať.

Šmykľavky pre deti

Detská radosť na nezaplatenie

Deťom by pri hre šmykľavka nemala chýbať, a to hneď z niekoľkých dôvodov. V prvom rade deti šmykľavky milujú. Okrem toho sú motivované k zdravému pohybu a aktívnej zábave. Dieťa musí na šmykľavku najskôr vyliezť, aby sa mohlo následne spustiť a užiť si zábavu zo šmýkania. Deti milujú hru a s ňou aj prirodzený pohyb. Šmykľavky pomáhajú deťom budovať zdravé svaly, motoriku aj silné srdiečka. Skrytým benefitom pre rodičov je to, že deti sa po toľkej aktivite unavia a zaspia skôr, než stihnete dorozprávať rozprávku. Skvelé detské šmykľavky nájdete aj u nás v kategórii Šmykľavky.

Detské šmykľavky