Trojkolky, ktoré rastú s vašimi deťmi

  Kategórie: Tipy na hračky,
5 min
10. feb'16

Rozmýšľate nad kúpou detskej trojkolky, no neviete si vybrať? Neviete čo to znamená, keď trojkolka rastie s vašim dieťaťom a či sa vám investícia do drahšej veci vôbec vyplatí? Trojkolka môže byť vaša najlepšia, ale aj najhoršia kúpa. Záleží len na tom, koľko času ste venovali jej výberu. Aby sme vám to uľahčili, v našom blogu vás uvedieme do sveta detských trojkoliek. Doprajte svojim deťom to najlepšie a staňte sa vďaka nám profíkom pri výbere trojkolky.

 Trojkolky smarTrike pre deti

V širokej ponuke trojkoliek sa nie je jednoduché zorientovať. Pri rozhodovaní hrá významnú úlohu vek dieťaťa, funkčnosť, kvalita, doplnky, bezpečnosť, dizajn, jednoduchosť ovládania a v neposlednom rade aj cena. U nás nájdete trojkolky pre všetky deti, ktoré budú s vašimi detičkami rásť a skvele ich pripravia na prvú jazdu na bicykli. Od športového kočíka, ktorý poteší aj rodičov, sa naše trojkolky dokážu premeniť na samostatné vozidlo, ktoré dokáže dieťatko ovládať bez pomoci.

Detské trojkolky od 10 mesiacov sú cenovo menej náročné a na ich palube sa dieťa postupne zoznamuje s okolitým svetom a pripravuje sa za asistencie rodiča na svoju prvú veľkú jazdu.

Trojkolky pre deti od 15 mesiacov nemajú doplnkové príslušenstvo a sú určené pre deti, ktoré už dokážu pedálovať samé. Prítomnosť výškovo nastaviteľnej vodiacej rúčky je určená na tlačenie a korigovanie rýchlosti jazdy vášho malého nezbedníka.

Netreba zabúdať ani na starú osvedčenú klasiku, trojkolky na reťazový pohon. Ich výhodou je vysoká kvalita, ktorá pretrvá generácie a dieťa si na nej užíva spokojnú jazdu. V ponuke nájdete trojkolky v rôznych farebných variáciách, s rozprávkovými či zvieracími motívmi, krásnymi obrázkami alebo v klasických prírodných farbách.

Novinky na trhu detských trojkoliek

Detské trojkolky izraelského výrobcu smarTrike prinášajú na náš trh unikátnu technológiu – trojkolku kombinovanú s detským kočíkom. Sú vhodné pre dieťa už od 6 alebo 10 mesiacov a poskytujú pohodlie pre dieťa ako aj pre rodiča. Vaše dieťa sa cíti v polohovateľnom sedadle ako vo vatičke, a preto si počas dobrodružnej jazdy môže pokojne aj pospať. Vďaka patentovanej technológii sa tieto trojkolky ovládajú jemným pohybom ruky, podobne ako kočík.

Nové 360 stupňové otáčanie kolesa je vyvinuté pre ostré zatáčanie, čo ocení každá mamička. Vďaka kvalitným gumeným kolieskam s dvojitým vstrekovaním a tlmičom si trojkolka hravo poradí aj s nerovnosťami a dieťa nič nepostrehne. Chystáte sa na piknik do parku, na návštevu k babke alebo na malý nákup? V tom prípade oceníte  priestrannú tašku a nákupný vak, do ktorých sa zmestí množstvo vecí.

Nezabúdajme ani na slnečník, ktorý chráni dieťa pred škodlivým ÚV žiarením. Slnečník na trojkolku sa dá nastavovať podľa toho ako svieti slnko, čo je dôležité, pretože pokožka dieťatka sa na priamom slnku dokáže sama brániť iba 5 minút.

Ako trojkolka rastie s dieťaťom?

Dieťa rastie ako z vody, to uzná každá mamička. Keď sa pozriete na fotky vo svojom telefóne, nestíhate sa čudovať, ako je to vôbec možné. Presne preto sú novodobé detské trojkolky navrhované tak, aby sa jednotlivé komponenty dali jednoducho odnímať a všetky jej prvky boli nastaviteľné podľa potrieb dieťaťa, teda rastú spolu s ním. Tak sa dokáže trojkolka zmeniť z tréningovej trojkolky a kočíka na klasickú trojkolku, ktorú si dieťa užíva až dovtedy, kedy samo nepresedlá na svoj prvý bicykel.

5 jednoduchých krokov

Krok 1: Polohovateľné sedadlo

Polohovateľné sedadlo je nastaviteľné s vôľou až do 110° umožňuje vášmu dieťaťu schrupnúť si počas jazdy.

Krok 2: Trojkolka ovládaná rodičom

 V 10 mesiacoch vaše dieťa sedí pohodlne v sedadle, pričom jeho nôžky oddychujú na stúpačkách. Polstrované sedadlo zabezpečuje príjemný pocit a oporu chrbta.

Krok 3: Jazda sprevádzaná rodičom

V 18 mesiacoch môžete dieťaťu odňať opierku chrbta, sedí vzpriamene a  začína postupne pedálovať s pomocou rodičov a rodičovskej rúčky na korigovanie smeru a rýchlosti jazdy. V tomto období si dieťa užíva jazdy a buduje si stabilitu, motorické schopnosti a odvahu na svoju prvú samostatnú jazdu.

Krok 4: Tréningová trojkolka

V období 24 mesiacov sa trojkolka stáva tréningovým prostriedkom, kedy sa deti učia ako správne pedálovať.

Krok 5: Klasická trojkolka

Vo veku 30 mesiacov je dieťa pripravené na samostatnú jazdu. Rodič môže odmontovať rodičovskú rúčku a kočík sa premení na krásnu detskú trojkolku.

Trojkolka smarTrike Explorer 5v1 od 10 mesiacov

Detská trojkolka smarTrike Explorer

Reťazová verzus prispôsobivá trojkolka

Určite si aj vy pamätáte na tradičnú reťazovú trojkolku zo svojho detstva. Jej čaro trvá dodnes a medzi jej veľké výhody patrí vysoká kvalita a odolnosť. Sú vhodné pre deti až od 16, prípadne 20 mesiacov až do 3 rokov. Narozdiel od transformujúcich sa trojkoliek, dieťa sedí v prirodzenej polohe od prvého dňa kedy nasadne. Tieto trojkolky majú veľmi pevnú železnú konštrukciu a sú dodávané s výškovo nastaviteľnou rodičovskou rúčkou, ktorou môže rodič dieťa potlačiť ak už nevládze pedálovať. Sedadlo a volant sú tiež nastaviteľné a ergonomicky tvarované, čo zaručuje absolútne pohodlie. 

Reťazová trojkolka pre deti Zooky Classic Smoby od 16 mesiacov

Reťazová trojkolka Zooky Smoby

Trojkolky pre deti

Čo si všímajte pri kúpe

  • Renomovaný výrobca - zvoľte radšej drahšiu trojkolku, ktorú ponúka výrobca s dlhoročnou tradíciou a certifikátmi kvality.
  • Kvalitné kolieska - gumené majú tichý chod a dlhú životnosť, plastové sa rýchlejšie opotrebujú,
  • Bezpečnostný pás - najvhodnejší je ten v tvare písmena Y, ktorý dieťa fixuje okolo ramien a medzi nôžkami.

Trojkolka je jednoznačne nenahraditeľný doplnok vo vývoji dieťaťa. Jazda podporuje jeho motoriku, koordináciu, držanie tela a dieťa si tak precvičuje celú opornú sústavu. Určite si aj vy pamätáte na svoju detskú trojkolku. Urobte vašim deťom radosť a doprajte im to najlepšie.