Make-up triky pre zaneprázdnené mamičky

  Kategórie: Fit mama,
5 min
17. nov'16

Kde sú tie časy, keď sa vám ranných dvadsať minút na make-up pred odchodom do práce zdalo príliš málo? Teraz sa snažíte do rovnakého času vtesnať nielen rekordnú úpravu vlastnej vizáže, ale aj vychystanie bábätka a jeho výbavy na prechádzku. Ak si lámete hlavu nad tým, ako usporiť čas pri skrášľovaní, poradíme vám pár trikov.

Hračkárstvo MackoviaHračky.sk

Alfou a omegou je kvalitný hydratačný krém. Nedostatok vody, resp. vlhkosti je zväčša pôvodcom väčšiny dermatologických problémov. A platí to dokonca aj pre mastnú pleť! Ak sa ju budete snažiť vysušiť, dosiahnete opačný efekt. Mazové žľazy totiž problém s nedostatkom vody riešia produkovaním ešte väčšieho množstva mazu. Potom vám nepomôže ani najlepší make-up a púder na svete, vaše kritické partie sa budú stále lesknúť.

Skvelým pomocníkom sú čoraz populárnejšie suché oleje, ktoré obsahujú veľké množstvo vitamínov prospešných pre pleť. Často sa dajú používať aj na telo či vlasy a skvelo ich znáša dokonca zmiešaná či mastná pleť!

Zapamätajte si, že čistá a sviežo vyzerajúca pleť vám urobí lepšiu službu než pekné líčenie. Ak vaša pokožka pôsobí zdravo, stačí vám naniesť na pery výraznejší rúž a budete kráľovnou ulice. 

Multifunkční pomocníci

Z hľadiska časovej úspory určite oceníte tzv. multitasking, čiže viacúčelovú kozmetické produkty, ktoré nahradia viac dekoratívnych prípravkov naraz. Ich ďalšou praktickou výhodou je, že vám v taške plnej dojčenských potrieb nezaberú veľa miesta.

  • Klasický make-up môžete pokojne nahradiť BB krémom alebo CC krémom. Kým produkty so skratkou BB zjednocujú, rozjasňujú, zvláčňujú pokožku a prekrývajú drobné nedostatky, CC krémy sú vhodnejšie pre mamičky, ktoré majú viditeľnejšie problémy s pleťou. Tie často obsahujú aj liečivé zložky a okrem toho korigujú aj začervenanie, hyperpigmentáciu či ostatné nedokonalosti kože.
  • Ak zostávate verná tradičnému make-upu, nezabudnite aj na podkladovú bázu, korektor a rozjasňovač. Kým báza pleť vyhladí, zjemní a zmatní, korektor prekryje nedostatky na problémových miestach. Rozjasňovač pre zmenu dodá sivej unavenej pleti zdravší odlesk a zvýrazní vaše prednosti. Dobrou správou je, že dnes kúpite aj produkty, ktoré spájajú viac dekoratívnych funkcií do jedného aplikátora, takže znova ušetríte čas strávený pred zrkadlom.
  • Keďže po prebdených nociach nevyzeráme práve ako doružova vyspinkané princezné, je čas obľúbiť si lícenku. Mamičky najviac ocenia produkty typu lip-and-cheek, ktoré sú vlastne tieňmi (zväčša v ružovo-púdrových tónoch) s krémovou textúrou, ale okrem očných partií ich možno aplikovať aj na lícne kosti či dokonca pery. Prepožičajú pleti príjemný a zdravý ružovkastý nádych. Aplikujte ich však s citom – pri pozdĺžnych typoch tváre na líčka, dámy s oválnou tvárou ich môžu nanášať v tvare písmena C od líčok smerom k spánkom.

Nemaľujte, ale tvarujte

Viete, čo dáva tvári celkový výraz? Ak si myslíte, že pekne namaľované oči, mýlite sa. Najpodstatnejšie je upravené obočie. Dve krásne klenuté klenby nad viečkami dokážu s tvárou urobiť zázraky. Zaobstarajte si teda ceruzku aj kefku na obočie (ideálne vo farbe o stupeň svetlejšej než je váš vlastný odtieň). V prípade samotných očí sú pri minimalistickom líčení základom klieštiky na mihalnice, ktoré vaše riasy pekne vydvihnú, a kvalitná maskara – ideálne taká, ktorá mihalniciam dodá objem, ale zároveň ich nezlepí.

Líčenie pre mamičky

Neleskujte, ale zvláčňujte

Ak máte vo zvyku zachraňovať svoje pery farebným leskom, v období tehotenstva a v prvých mesiacoch po pôrode zvoľte radšej hydratačný balzam alebo naozaj kvalitný rúž. Mnohé z nich obsahujú vyživujúce zložky a olejové bázy, ktoré pery jednak chránia a zároveň ich udržujú jemné a hebké, čo oceníte najmä v zimnom období.

Dva v jednom

Hry s tieňovaním si väčšina mamičiek pre nedostatok času takisto odpustí, verte však, že v kozmetickej taštičke sa vám zíde jedna šikovná „nude“ paletka s očnými tieňmi v prirodzených telových odtieňoch. Tie svetlejšie môžete používať na bežné nosenie, resp. na jednoduché a rýchle zvýraznenie očných partií, tmavšie zasa na výraznejšie dymové líčenie – pre prípad, že pôjdete niekam do spoločnosti.

Pre prípad núdze

Keď ste na prechádzke a ani náhodou nemáte čas na úpravu make-upu, ani na rýchle prepudrovanie pleti, hodia sa vám matujúce obrúsky. Môžete si ich pribaliť do kabelky k vlhčeným vreckovkám pre bábätko. Stiahnu z tváre všetku prebytočnú mastnotu bez toho, aby narušili make-up, a tak pleť zjednotia a zároveň odstránia neželaný lesk.

Prebaľovacia taška Voyage 4v1 toTs-smarTrike

Prebaľovacia taška smarTrike

Svoju minimalistickú kozmetickú taštičku ľahko ukryjete do tejto šikovnej extra veľkej prebaľovacej taške ku kočíku, ktorú možno nosiť na rôzne spôsoby. Ukrýva v sebe viacero priehradiek a vrecúšok, takže obsah vo vnútri ľahko zorganizujete tak, aby ste mali dokonalý prehľad.

Dojčenské potreby