Nechajte deti zaboriť sa do hliny

  Kategórie: Akcie a zľavy,
3 min
15. máj'16

Deti už od útleho veku napodobňujú dospelých. Starajú sa o svoje bábiky, pečú koláče a vyťahujú mamine šaty zo skrine. Ich najväčším idolom je zvyčajne mamička a otecko. Hrou na dospelých sa rozvíjajú a nadobúdajú sociálne zručnosti. No dokážu sa naučiť oveľa viac. Hrou na záhradníka napríklad spoznávajú rastlinky a svoje okolie.

Zahrajme sa na záhradníka

Deti sú ako také malé špongie, nasávajú všetko, čo vidia. Aj to dobré, aj to zlé. Nám nezostáva nič iné, len dávať ten najlepší príklad.  Staré známe “vodu káže a víno pije,” tu platí na 100%. Čo v sebe nemáme, to deťom nemôžeme dať. Hra na dospelých má niekoľko obrovských výhod. Prezradíme vám, aké.

  • Deti majú svoj idol správania a podľa neho sa rozvíjajú. Ak je ich idol negatívny a má veľa zlozvykov, majte sa na pozore. Vaše dieťa ich všetky objaví a možno ich aj skúsi napodobňovať. Určite aj vás zaskočili nadávky, ktoré sa derú z úst niektorým deťom v škôlke. Ak to vidia u rodičov, myslia si, že je to v poriadku.
  • Deti sa učia sociálnym vzťahom. Sme súčasťou ľudstva, nie sme ojedinelá bytosť vo vesmíre. A tak prirodzene nedokážeme fungovať bez iných ľudí. Naše rodinné vzťahy, priateľstvá ale aj interakcia s cudzincami na ulici, je studnicou vedomostí pre vaše dieťa.
  • Deti sa učia rôznym profesiám. Každé dieťa sa rado zahrá na predavača, doktorku, zubára, smetiara, šoféra… Takýmto spôsobom deti pochopia, čo je to práca a aký má prínos pre ostatných ľudí.
  • Deti si rozvíjajú fantáziu. Hra na dospelého si vyžaduje obrovské množstvo predstavivosti. Deti predsa len rozmýšľajú inak než dospelí, no a tak sa ich hra niekedy stane veľmi vtipnou.

Poďme sa hrať na záhradníka

Záhrada a rastlinky ponúkajú neuveriteľné množstvo podnetov pre zvedavú detskú myseľ. Hrou na záhradníka sa naučia rozumieť rastlinkám. Tomu, že rastlinka rastie zo semienka, prijíma živiny z pôdy a z dažďovej vody. Ale aj to, že ich netreba hala bala trhať, aby sa mohli rozkvitnúť ešte viac. Deti sa naučia o rastlinky starať a pestovať si tak vzťah k našej krásnej prírode. Prostredníctvom hry vzbudzujú svoj záujem o domáce práce, čo určite poteší všetky maminky a oteckov, ktorým by sa pomocná ruka v záhrade určite zišla.

Samé viete najlepšie, aká je hra na čerstvom vzduchu dôležitá pre vaše deti. Slniečko deťom dodá energiu, vitamín D, a celý detský organizmus sa behom po vonku poriadne okysličí. Aktívny pohyb pozitívne vplýva na zdravie dieťaťa a je prevenciou proti obezite a mnohým zdravotným ťažkostiam. Namiesto počítača dajte deťom do ruky fúrik. Poďme sa spoločne zaboriť do hliny.

Detský stôl Záhradník Smoby

Detský stôl Záhradník

Detský stolík pre záhradníkov je obľúbenou hračkou pre deti od 2 rokov. Súčasťou stola sú krásne farebné kvetináče, do ktorých si môže vaša ratolesť nasadiť ozajstné kvety. O trvanlivosť hračky si nerobte starosti, je totiž ošetrená špeciálnym UV náterom. Farby zostanú žiarivé aj niekoľko rokov.

Šliapací traktor s prívesom Smoby

Šliapací traktor s prívesom Smoby

Každý malý traktorista sa poteší šliapaciemu traktoru s prívesom. Vyzerá ako naozajstný, má otváraciu kapotu a vzadu praktický príves, do ktorého sa dajú uložiť hračky.

Detský plechový fúrik Janod

Detský plechový fúrik Janod
Žiadnemu pravému záhradníkovi by nemal chýbať fúrik. Tento plechový obsahuje aj hrabličky a rýľ. Fúrik je vhodný pre všetky usilovné detičky od 3-8 rokov. Viac hračiek pre záhradníkov nájdete v kategórii hračky na záhradu.

Hračky do záhrady