Týchto 6 zábavných aktivít zlepší motoriku vášho drobca

  Kategórie: Zdravie dieťaťa,
4 min
13. máj'16

Hrou sa deti nielen učia, ale posilňujú si aj celú pohybovú sústavu. Pohyb na čerstvom vzduchu deťom prospieva a chráni ich pred zdravotnými ťažkosťami. Už od útleho veku si dieťatko hrou rozvíja jemnú, ale aj hrubú motoriku. Vypnime teda počítače a televízory, ide sa von!

Fúkanie a pukanie mydlových bublín

Pukanie bublín rozvíja koordináciu medzi okom a rukou

Bublifuk milujú asi všetky deti. Vedeli ste, že bublinky môžu pomôcť so zlepšovaním jemnej motoriky? Dieťa si ju vytrénuje tak, že bude bublinky pukať ukazovákom. Takýmto spôsobom si zlepšuje koordináciu medzi prstom a okom. A tiež sa učí používať prsty oddelene. Už malé detičky naháňajú bublinky a s nadšením ich chytajú do ručičiek. Tie trošku väčšie môžu vyskúšať naháňanie bubliniek s jedným prštekom.

Jazda na kolobežke

Kolobežka je obľúbená medzi deťmi aj dospelými. Pre deti má však, okrem radosti z jazdy, o čosi viac benefitov. Deťúrence si takto trénujú rovnováhu a koordináciu. Perfektný balans nie je samozrejmosťou a vyžaduje si kopec driny. Bez pádov to zo začiatku nejde, a tak vášmu drobcovi zaobstarajte prilbu aj chrániče. Kolobežka je vhodná už pre menšie deti od 2,5 roka. No je to aj výborná hračka, ktorá motivuje k pohybu deti predškolského veku.

Trojkolesová kolobežka Hľadá sa Dory od 2,5 roka Smoby

Kolobežka Hľadá sa Dory Smoby

Kolobežky kúpite aj s motívom obľúbených rozprávkových postavičiek. Hľadá sa Dory je aktuálne veľkým hitom medzi deťmi. Kolobežky Smoby sú vyrobené z kvalitných materiálov, ošetrené proti UV žiareniu a sú tiež bezpečné. Nášľapná plocha, ako aj riadítka, su protišmykové. Viac kolobežiek nájdete v kategórii kolobežky pre deti.

Kolobežky pre deti

Maľovanie kriedou na chodník

Maľovanie kriedou zlepšuje jemnú motoriku

Naše malé umelkyne a umelci sa radi predvádzajú so svojimi výtvormi. No radšej než na stene, ich veľdielo určite uvítate na ceste či chodníku. Farebné kriedy sa tešia popularite už dlhé roky. Maľovali nimi celé generácie. Aj keď vás asi nepoteší pohľad na vaše dieťa ležiace na zemi, vedzte, že im to neublíži. Práve naopak! Tým, že ležia a zároveň naťahujú ručičky s kriedou, posilňujú svalstvo v ramene a chrbátiku.

Šmýkanie a lezenie

Deti majú energie aj za 10 dospelých. A to aj napriek tomu, že niekedy jedia ako vtáčatká. Šantia, skáču a pobehujú. Domáce ihrisko je perfektným stimulom pre zdravý pohyb detí. Deti milujú šmykľavky. Vylezú hore a potom sa spúšťajú so širokánskymi úsmevmi na tvári. Trénujú si tak koordináciu. Nehovoriac o lezení na preliezačkách, kde sa razom zmenia na malé opičky z džungle. Takto nielen posilňujú svoju pohybovú sústavu, ale trénujú aj flexibilitu.

Preliezačka Adventure Car so šmykľavkou Smoby od 2 rokov

Preliezačka so šmykľavkou Adventure Car Smoby

Súčasťou preliezačky Adventure Car je aj šmykľavka, pieskovisko pod kapotou a elektronický volant. Vaše dieťa má o zábavu postarané. Viac šmyklaviek a preliezačiek nájdete v kategórii Hračky na záhradu.

Detské preliezačky

Jazda na odrážadle

Odrážadlo posilňuje detské nožičky a ergonomické sedadlo zasa učí deti sedieť správne. Odrážadlá BIG majú široké sedadlá, ktoré napomáhajú správnemu vývinu bedrových kĺbov. Mnohé mamičky sa širších sedadiel stránia, no vedzte, že je to najprirodzenejšia poloha pre dieťa. Veď aj bábätko ste prebaľovali na široko. Sloboda pohybu a radosť z objavovania naplnia vášho drobca radosťou. Vy môžete mať dobrý pocit na duši, odrážadlo vo veľkej miere prispieva k rozvoju motoriky dieťaťa. Dokonca pomôže aj pri prvých krôčikoch.

Tyrkysové odrážadlo New Bobby od 12 mesiacov BIG

Tyrkysové odrážadlo New Bobby BIG

Odrážadlá BIG sú vyrobené z kvalitných materiálov a ošetrené náterom proti UV žiareniu. Vydržia krásne a žiarivé po celé roky. Viac odrážadiel nájdete v kategórii detské odrážadlá.

Odrážadlá pre deti

Hra v piesku

Pieskovisko skrýva mnoho stimulov pre malé detské prstíky. Jednak je to jemnučký piesok, náradie, ale aj plné vedierka. Počas prenášania nádobiek s pieskom si deti posilňujú chrbátik a ramienka. S náradím zasa trénujú uchopenie, no a počas pečenia pieskových koláčikov a stavania hradov si zlepšujú aj jemnú motoriku.

Pieskovisko Motýľ s vodotryskom Smoby

Pieskovisko motýľ s vodotryskom Smoby

Pieskovisko v tvare motýľa pozostáva z dvoch častí, v jednej sa môže váš drobček veselo čľapkať a v tej druhej stavať hrady. Napojením hadice vytvoríte malý vodotrysk, ktorý deti milujú. Viac pieskovísk nájdete v kategórii detské pieskoviská

Pieskoviská do záhrady