Ako sa pripraviť na príchod bábätka

  Kategórie: Bábätko a batoľa,
4 min
26. máj'16

Príchod bábätka znamená pre rodičov veľkú zmenu. Zrazu je tu malý človiečik úplne závislý od mamičky a otecka. Všetko je preň v tomto novom svete nové. Spoznáva samo seba, rodičov a svoje okolie. Malé telíčko potrebuje špeciálnu starostlivosť. V našom zozname nájdete všetko, čo budete potrebovať pre prvé mesiace vášho bábätka.

Bábätko vníma svet cez zmysly

Pred odchodom do pôrodnice

Po pôrode budete mať plné ruky práce s bábätkom a varenie alebo upratovanie vám na um ani nezíde. Pokiaľ nemáte v dispozícii nikoho, kto by sa postaral o domácnosť prvý týždeň po pôrode, pripravte sa dopredu.

  • Operte a vyžehlite všetky vecičky pre bábätko.
  • Upracte byt a pripravte detskú izbičku.
  • Navarte na nejakú dobu vopred, jedlo si odložte do nádobiek a zamrazte.
  • Spravte veľký nákup, aby vám prvý týždeň po pôrode nič nechýbalo.
  • Pripravte na príchod bábätka svojho domáceho miláčika. Ak spáva s vami v izbe, nájdite mu nové miesto a naučte ho naň.
  • Zbaľte sa do pôrodnice a vyberte oblečenie, v ktorom pôjdete s bábätkom domov.

Drobček práve zavítal na svet

Bábätko vníma svet cez svoje zmysly. Najmä cez čuch a dotyk. Zvyká si na svoj osobný pach a rozpoznáva aj vôňu rodičov. Koža bábätka je ešte veľmi citlivá, no zvedavé rúčky sa už pomaly naťahujú za rôznymi predmetmi. Očká ešte ďaleko nedovidia, sú však citlivé na farby. Ušká zasa pozorne vnímajú každý zvuk. Deti počas svojich prvých dní ešte hračky nepotrebujú, ku šťastiu im postačí dotyk mamičky. Výbava pre bábätká na prvé týždne by mala obsahovať:

Aspoň základné veci si zaobstarajte ešte pred pôrodom. Vyhnete sa stresu a pri príchode z pôrodnice vám už nič zásadné nechýba. Ďalšie potreby si dokúpite postupne.

Bábätko sa začína zaujímať o okolie

Keď bábätko začne uchopovať, držať hlavičku a pomaly sa prevaľovať, je najvyšší čas na prvú hračku. Hračky, ktoré stimulujú detské zmysly pomáhajú v rozvoji mozgu a jemnej motoriky. Zvoľte preto hračky rôznych textúr, ktoré na dotyk zaujmú ručičky bábätka. Všetky deti majú radi mäkučké hračky, jemná plyšová hračka je ideálny partner na maznanie do postieľky. Deti pozitívne reagujú na farby a melódie. Preto určite zvážte aj kolotoč nad postieľkou, farebné hračky, ktoré môžu deti uchopovať. Či hračky, ktoré pri dotyku vydávajú zvuky alebo melódie, ako napríklad hrkálky.

Pri výbere hračky pre bábätko buďte obzvlášť opatrní. Bábätká majú ešte veľmi slabú imunitu a sú citlivé. Dbajte preto na nasledovné:

  • materiál by mal byť zdraviu nezávadný a hypoalergický
  • hračky by nemali obsahovať malé časti, ktoré sa dajú prehĺtnuť
  • sledujte vekové odporúčania na obale
  • všímajte si certifikáty bezpečnosti výrobcov

Prebaľovacia podložka toTs smarTrike

Prebaľovacia podložka toTs smarTrike

Prebaľovacia podložka zjednoduší prebaľovanie pre vás aj pre bábätko, ktoré sa bude cítiť pohodlne. toTs prebaľovacia podložka je vyrobená z hrubého špongiového materiálu s vodeodolným povrchom, nemusíte sa teda báť znečistenia. Súčasťou balenia sú aj dve návliečky zo 100% saténovej bavlny a podlhovastý vankúšik.

Prebaľovacie podložky

Prebaľovacia taška na kočík Voyage 4v1 toTs-smarTrike

Prebaľovacia taška na kočík toTs-SmarTrikeAj na obyčajnú prechádzku kočíkom potrebujete nosiť celú výbavu. Fľašku, plienky, vlhčené obrúsky. Praktická prebaľovacia taška vám ušetrí veľa času a námahy. Multifunkčná taška toTs-smarTrike je vyrobená z vodeodolného materiálu a obsahuje niekoľko praktických priehradok, vrátane termobalu na fľašku a prebaľovaciu podložku. Jednoducho si ju pripevníte na kočík alebo ju môžete nosiť v ruke, cez rameno alebo ako batoh.

Prebaľovacie tašky

Obojstranná deka pre bábätko toTs-smarTrike

Obojstranná deka pre bábätko toTs-smarTrike

Deka je vyrobená zo 100% bavlny a je vhodná už pre najmenšie bábätká. Obojstranná deka s jemným dizajnom s vtáčikom je dostupná v ružovej, modrej a sivej farbe. Z jednej strany je farebná a z druhej biela. Bábätko si túto mäkučkú deku určite zamiluje.

Detské deky