Zábavné nápady ako osláviť Valentín s deťmi

  Kategórie: Prvé roky dieťaťa,
3 min
28. jan'16

Uplácanie kupovanou čokoládou neuznávame, to tu určite nehľadajte. Rovnako neuznávame prejavovanie lásky len jeden deň v roku... Urobte z Valentína vašu novú tradíciu a oslavujte rodinu ako takú. Navyše, plánovaný Valentín s deťmi je zárukou toho, že váš partner naň určite nezabudne. Ale ako ho urobiť zábavným aj pre vašich najmenších? Jednoducho. Vďaka nášmu strategickému plánu!

Valentín oslava deti

Predtým ako sa dostanete k plánovaniu, nezabudnite na dôležitý fakt. Buďte opäť deťmi a zapojte svoju fantáziu. To je to, čo pomáha budovať vzťah s vašimi ratolesťami. Zabudnite na svoje bežné povinnosti a starosti spojené s dospelosťou. Teda až kým nepríde na šoférovanie alebo platenie nákupu, tam by sa kus zodpovednosti zišiel.

Honba za pokladom! Manuál pre nezabudnuteľný Valentín s deťmi

Berte Valentín, alebo ako ho my radi voláme, rodinný deň, ako cestu za hľadaním pokladu. Z čoho logicky vyplýva, že budete potrebovať mapu. Samozrejme, zaobídete sa aj bez nej, ale s ňou to znie tak oficiálne. Nemusí to byť nič náročné. Stačí vám väčší kus papiera, kde zábavnou formou načrtnete denný plán. To znamená, akým aktivitám sa chcete počas Valentína venovať.

Ráno si dajte spoločné raňajky a prejdite si Valentínsku mapu. Mladším deťom vysvetlite čo sa bude robiť a aká je ich úloha. Staršie môžu pomôcť so samotným plánovaním. Ak už ste doplnili energiu, hor sa na úlohy. Nezabúdajte, dôležité  je, aby ste celý deň strávili ako rodina, užili si pri tom plno zábavy, prejavili všetku svoju lásku a vytvorili nové tradície. Tradície, ktoré neskôr môžu vaše deti preniesť do svojich rodín. No najmä, nezabudnite veľa fotiť. Na konci vašej mapy by mala byť spoločná večera alebo piknik, ktorý bude odmenou za celodenné prípravy. Či už jedla, darčekov alebo dekorácií.

Sprievodca Valentínskymi aktivitami

Keď už ste sa rozhodli, že váš Valentín bude rodinné rande, hor sa na tú zábavnejšiu časť.

Valentin

Tipy na Valentínske darčeky pre deti

Nie sú podmienkou, ale dobre viete, že deti ich milujú. Darujte im niečo, čo ich zahreje, zabaví alebo im aspoň pripomenie spoločné chvíle s rodinou. Ak oslavujete prvého Valentína a vaše dieťatko je ešte stále príliš malé, zadovážte mu osušku, deku alebo plyšovú hračku na maznanie. Tie budú s nimi rásť a uvidíte, že aj o pár rokov k nim budú mať citový vzťah.

Osuška so zajačikom Kaloo

Kaloo jemná osuška

 Plyšový medvedík Kaloo

Kaloo plyšový medvedík

Pre väčšie deti už môžete vyberať darčeky podľa ich záujmov. Ale hrami, kreatívnymi setmi, pečiatkami, korálkami, puzzle alebo drevenými kockami určite nič nepokazíte.

Hračky Kaloo

Drevené kocky Janod od 2 rokov

Janod drevené kocky

Aké sú vaše obľúbené Valentínske tradície s deťmi? Čo sa vám osvedčilo a aké hračky mali u vašich detí najväčší úspech? Podeľte sa s nami aj vašimi známymi o skúsenosti. Pekný Valentín!

Drevené hračky Janod