4 tipy na netradičný adventný kalendár pre deti

  Kategórie: Prvé roky dieťaťa,
3 min
27. nov'16

Darček len pre trpezlivých. 24 otváracích okienok s číslami, ktoré skrývajú čokoládovú figúrku na každý deň... Uhádli ste, že hovoríme o adventnom kalendári? Jeden zo symbolov adventu a blížiacich sa Vianoc môže mať aj netradičnú podobu. Pripravte deťom vlastný originálny adventný kalendár. Máte na to už len pár dní!

Adventný kalendár vraj vymyslela, ako inak, jedna šikovná nemecká mama, ktorá už nemohla počúvať otázky svojho syna, kedy budú Vianoce. Pripravila mu kalendár, ktorý skrýval sladkosť na každý deň, od začiatku decembra až do Štedrého dňa, ako odmenu za jeho trpezlivosť. O pravdivosti tohto príbehu z 19. storočia môžeme dnes len polemizovať, tento milý zvyk však rozhodne nechceme bojkotovať.

Ako si vyrobiť adventný kalendár

Adventný kalendár trocha inak

Z adventného kalendára sa stal fenomén, ktorý využili najmä výrobcovia sladkostí. Ak nechcete deti každý deň kŕmiť čokoládovou figúrkou, vyrobte im vlastný kalendár, do ktorého môžete ukryť oriešky, sušené ovocie alebo prekvapenie v podobe malej hračky. Zapojte do výroby kalendára aj deti. Môžu vám pomôcť vystrihovať, lepiť, prišívať či zdobiť.

Pri tvorení recyklujte

Kotúčiky z toaletného papiera sú artiklom, ktoré sa často objavuje v detskej kreatívnej dielničke. Na blogu morningcreativity.com z neho šikovné ruky mám vyrobili adventný kalendár v podobe  domčeka alebo 24 veselých sobov s veľkými červenými nosmi.

Adventný kalendár z roliek od toaletného papiera

Odpočítavanie do Vianoc v glamour štýle

Zakopli ste pri prechádzke s deťmi lesom o konár stromu? Možno to bolo povestné cinknutie troch orieškov do nosa. Zoberte konár domov, nastriekajte ho farbou a pripevnite naň balíčky s odmenami. Inšpirovať sa môžete blogerkou Natalie z My Little Secrets, ktorá odpočítava dni do Vianoc v glamour štýle. Takýmto adventným kalendárom potešíte najmä väčšie slečny.

Glamour adventný kalendár pre dievčatká

Tvorivé ruky maminiek

ručné práce vašou silnou stránkou? Potom bude pre vás výroba adventného kalendára z látky oddychom. Vystrihnite si maketu čižmičky, vyberte vhodnú látku a zábava na niekoľko večerov sa môže začať. Do hotových čižmičiek zmestíte sladkosti aj rôzne drobnosti. Očíslovať ich môžete fixkou na textil alebo drevenými srdiečkami nalepenými tavnou pištoľou.

Adventný kalendár z látky

S pomocou šikovného otecka

Ak máte doma šikovného otecka, môžete ho tiež zapojiť do výroby originálneho adventného kalendára. Nás zaujal kalendár z drevených paliet v podobe stromčeka, ktorý sa stane zároveň interiérovou dekoráciou. Vytvorili ho manželia z blogu Remodelaholi. So svojimi fanúšikmi sa delia o množstvo DIY tipov na skrášlenie domova. Tento projekt patrí medzi náročnejšie a zamestná celú rodinu, vrátane vašich drobcov.

Adventný kalendár z paliet

Mini kalendár s aktivitami

Prekvapenie v adventnom kalendári nemusí mať len podobu sladkosti alebo darčeka. Pripravte pre svoje deti nezvyčajný adventný kalendár zo zápalkových škatuliek, ktoré oblepíte ozdobným papierom a dekorujete číslom. Každý deň bude ukrývať spoločnú aktivitu – hranie spoločenských hier, skladanie puzzle, výrobu vianočných pozdravov, spoločné pečenie koláčikov alebo návštevu kina.

Zdroj fotiek: morningcreativity.com, mylittlesecrets.ca, remodelaholic.com